Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Vodička sa s dieťaťom v aute rútila na R2 v protismere: Mala šťastie, takýto dostala trest

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

ZVOLEN - Banskobystrickí policajti sa počas svojej služby nestačili diviť. Na rýchlostnej ceste R2 sa oproti nim rútilo vozidlo. Vodička, s ktorou v aute sedelo maloleté dieťa, nerešpektovala dopravné značenia a tak sa ocitla v protismere. Auto polícia okamžite zastavila a žena prišla pre svoju nezodpovednosť o vodičák.

Ako nás informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová, policajti zasahovali pri viacerých dopravných priestupkoch a to iba u jednej vodičky. Policajnej hliadke sa na rýchlostnej ceste R2 smerujúcej od Detvy na Zvolen podarilo zastaviť ženu, ktorá sa rútila po ceste v protismere. "Vozidlo viedla 49 – ročná vodička z okresu Banská Bystrica v smere jazdy od Zvolena na Detvu. Vodička prešla v protismere úsek približne 10 km," objasnila Faltániová.

Vodička jazdila v protismere
Žena sa tak svojim neuváženým konaním dopustila viacerých priestupkov. Okrem toho, že pri vchádzaní na R2 nerešpektovala dopravné značenie a tak následne prešla výjazdovou vetvou do protismeru, mala v aute prítomné maloleté dieťa, ktoré nesedelo v autosedačke. Ohrozila tak životy ostatných vodičov, seba aj dieťaťa.

Za incident, ktorý sa odohral vo štvrtok okolo pol druhej poobede, bol vodičke na mieste zadržaný vodičský preukaz. "Ďalšia jazda bola vodičke zakázaná a vec bola odstúpená na správne konanie," uzavrela hovorkyňa.

VIDEO Vodička sa s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Polícia radí

V prípade, že sa vodičovi z akýchkoľvek dôvodov podarí vojsť do protismeru polícia radí, aby v žiadnom prípade nepokračoval v jazde. Mal by odstaviť vozidlo na krajnici alebo okraji vozovky a zapnúť výstražné svetlá. Následne nato, by si mal obliecť reflexnú vestu, vystúpiť z vozidla a postaviť sa čo najďalej za zvodidlá. Kontaktovať políciu na čísle 158. "Rozhodne neotáčajte vozidlo, počkajte na príchod polície, ktorá pomôže vozidlo bezpečne otočiť správnym smerom," upozorňujú policajti.  

Viac o téme: Polícia R1ZvolenJazda v protismere
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu