Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vraždu Slováka v Grazi stále vyšetrujú: VIDEO Polícia zadržala ďalších podozrivých

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – V prípade vraždy Slováka Jána S., ktorého našli na skládke v Grazi v marci, sú podozriví ďalší dvaja Slováci. Obaja sú už zadržaní. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Koncom apríla rakúska polícia obvinila dvoch Slovákov z vraždy. Slovenská polícia koncom apríla oboch vypátrala a zadržala v Širkovciach. Skončili vo väzbe, z ktorej medzičasom Slovensko jednu z obvinených osôb vydalo na trestné stíhanie do Rakúska. 

"Rakúske justičné orgány po prevzatí osoby vyšetrovaním zistili, že sú z vraždy podozriví ďalší dvaja Slováci. Konkrétne Jónás B. (17) a Ondrej B. (54). Vzhľadom na závažnosť skutku rakúska strana opätovne požiadala o spoluprácu slovenských prezidiálnych cieľových pátračov. Tým sa podarilo v priebehu minulého víkendu mladšieho z dvojice hľadaných vypátrať a pripraviť v spolupráci s banskobystrickým pohotovostným policajným útvarom akciu na jeho zadržanie," konštatoval hovorca.

Ako ďalej uviedol, v pondelok (29.5.) v skorých ranných hodinách ho slovenskí policajti zadržali v obci Širkovce a následne predviedli na Krajskú prokuratúru v Banskej Bystrici. Ondreja B. zadržala česká polícia ešte v piatok (26. 5.) na území Českej republiky. Pôvodne rakúska polícia podozrievala z vraždy len Jozefa I. (54) a Vladimíru K. (40).  

Telo zavraždeného Jána S. bolo nájdené v marci na skládke v rakúskom Grazi. Smrť mu spôsobila rana na hrdle. Páchateľ použil na útok tupý predmet. Podozriví, ako aj zavraždený prespávali vo Viedni, v stane ukrytom v kríkoch. 

Zadržanie podozrivého z vraždy Slováka V Gratzi, Širkovce

Viac o téme: VraždaSlovákGraz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu