Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bitku od mladšieho partnera (30) trpela roky: Žena (40) sa o druha starala, povedala dosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRIEVIDZA - Zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby obvinil policajný vyšetrovateľ 30-ročného muža z okresu Prievidza. Čiastočne invalidný dôchodca od roku 2011 do 25. mája tohto roka spôsoboval fyzické a aj psychické utrpenie svojej 40-ročnej družke, informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"V mieste ich spoločného trvalého pobytu muž svoju družku bil, kopal a udieral do rôznych častí tela, najmä však do ramien a hlavy. Jeho bitky sa opakovali v nepravidelných intervaloch, a to každý mesiac. V poslednej dobe však býval čoraz agresívnejší a svoju družku bil týždenne," uviedla Antalová.

Svoj posledný útok vykonal obvinený podľa nej 25. mája, keď najskôr svoju družku začal verbálne urážať a ponižovať. "Potom ju fyzicky napadol, zhodil ju z postele a chytil ju v oblasti ramien tak silno, že jej spôsobil bolestivosť v pravom ramene," doplnila.

Žena, ako ďalej ozrejmila Antalová, vyhľadala aj lekárske ošetrenie, pričom konanie svojho druha nakoniec oznámila na polícii. "Po tomto policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Obvinenému za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov. Na základe rozhodnutia sudcu Okresného súdu v Prievidzi bude stíhaný väzobne," uzavrela.

Viac o téme: TýranieDomáce násilie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu