Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nemilosrdný trest pre šialenca z Grazu, ktorý vrazil autom do chodcov: Doživotie

Šialenec v Grazi narazil 20. júna 2015 autom do chodcov na ulici.
Šialenec v Grazi narazil 20. júna 2015 autom do chodcov na ulici. (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ/GRAZ - Trojčlenný senát Vrchného krajinského súdu vo Viedni (OLG) potvrdil dnes doživotný trest odňatia slobody pre 28-ročného Alena R., ktorý 20. júna 2015 terénnym vozidlom usmrtil v štajerskej metropole Graz troch ľudí a zranil desiatky ďalších. Oznámila to agentúra APA.

"V prípade takéhoto trestného činu neprichádza do úvahy nič iné len doživotie," uvádza predsedajúci sudca Christian Dostal v zdôvodnení rozsudku. Odsúdený podľa neho plánoval "masovú vraždu".

Trestný súd v Grazi uznal Alena R. pochádzajúceho z Bosny a Hercegoviny, ktorý žije v Rakúsku od svojich štyroch rokov, vlani v septembri za vinného z trojnásobnej vraždy a 108-násobného pokusu o vraždu. Odsúdil ho na doživotie a preloženie do ústavu pre duševne chorých páchateľov.

Proti výmere trestu podala právnička odsúdeného sťažnosť na Najvyšší súd. Ten ju v apríli tohto roka zamietol, čím zároveň potvrdil, že Alen R. bol v čase svojho činu príčetný. Rozsudok tak nadobudol právoplatnosť. Sťažnosťou proti výmere trestu sa zaoberal senát viedenského OLG z dôvodu, že príslušný súd v Grazi sa označil za zaujatý, keďže jedna z jeho sudkýň bola Alanom R. ťažko zranená.

Viac o téme: Graz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu