Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nové odhalenie v prípade matkovraha Jozefa (†58) zo Svitu: Špičkový odborník, ktorý sa zbláznil

Jozef (†58) bol podľa známych samotár, ale nie čudák Zobraziť galériu (6)
Jozef (†58) bol podľa známych samotár, ale nie čudák (Zdroj: Foto. Polícia, reprofoto Tv Markíza)

SVIT - Rodinná tragédia zo Svitu nedá Slovákom spávať. Pripomeňme, že telo Jozefa našli obhorené s igelitovým vreckom na hlave, jeho matku spútanú a dobitú tiež s vreckom na hlave. Verejnosť je v šoku z toho, ako vôbec mohol nikto tak ohavný čin spáchať. Teraz vyplávali na povrch nové skutočnosti o Jozefovom živote. Odborníci pripúšťajú, že mohol trpieť nejakou psychickou poruchou.

"Išlo o vopred uváženú pohnútku, tzn. o trestný čin úkladnej vraždy. Vychádza sa z toho, že to mal celé premyslené, vedel, ako bude postupovať. Vedel, čo chcel urobiť a s akým motívom," povedala pre televíziu Markíza Lucia Kurilovská, expertka na trestné právo. Ďalší odborník z odboru psychiatrie povedal, že treba pátrať po mužovej minulosti a skúmať, či by sa nenašli znaky vážnejšej duševnej poruchy. 

Nové odhalenie v prípade
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: FB/Polícia)


Prečítajte si aj:

Detaily rodinnej tragédie: Vo Svite vytiahli z plameňov mŕtvoly, syn zabil matku, dom podpálil


Kolegovia o Jozefovi

Z obrovskej tragédie sú otrasení aj kolegovia. Jozef roky pracoval v Chemosvite, odkiaľ pred pár týždňami odišiel na vlastnú žiadosť, aj napriek tomu, že si ho nadriadení chceli ponechať.  "Jožko bol neskutočne schopný pracovník, vynikajúci odborník. Mohol pracovať aj na ministerstve, pretože pokiaľ ide o problematiku požiarnej ochrany bol špica na Slovensku," povedal Jozefov nadriadený. Kolegovia dodali, že Jozef bol fascinovaný ohňom a svoju prácu mal nesmierne rád. 

Nové odhalenie v prípade
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto. Polícia, reprofoto Tv Markíza)

Smutným prípadom sa teraz zaoberajú kriminalisti Národnej kriminálnej agentúry. Ich úlohou je dať odpoveď na otázku, ako došlo k otrasnému činu. Rovnako aj na to, čo viedlo muža, aby spútal vlastnú matku, natiahol jej na hlavu igelitové vrecko, zviazal ho pri krku a dobil sekerou. "Vyšetrovateľ vec posúdil ako obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a v pondelok v tejto veci aj začal trestné stíhanie," informoval hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka s tým, že vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania a prebiehajúcim úkonom trestného konania nie je v súčasnosti možné poskytnúť bližšie informácie, aby nedošlo k ohrozeniu alebo mareniu dokazovania. 

Nové odhalenie v prípade
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Manžel nebohej ženy (†81) a Jozefov (†58) otec Štefan (81)
Zobraziť galériu (6)
Manžel nebohej ženy (†81) a Jozefov (†58) otec Štefan (81)  (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Samotár, ale nie čudák

Koleogovia, známi a susedia hovoria, že Jozef žil samotárskym životom. Podľa nich bol zvláštny, ale nie čudák. Údajne mal zdravotné problémy, no nevedno, čo ho trápilo. Hovorieval, že mu chcú všetci ublížiť, svoje veci si starostlivo zamykal, dokonca si sám varil, pretože mal obavy, že ho chcú otráviť. 

Viac o téme: RodinaTragédiaSvit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu