Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zvrat v prípade brutálnej vraždy babky zo Žiliny: Nové fakty, vnučku (18) prepustili, tu je dôvod

Z vraždy babičky (†81) je obvinená Lucia (18) Zobraziť galériu (2)
Z vraždy babičky (†81) je obvinená Lucia (18) (Zdroj: Foto: FB/LuciaL, Polícia)

ŽILINA - Šokujúci prípad, ktorý nemá na Slovensku obdobu. Súd včera nezobral do väzby 18-ročnú Luciu, ktorú polícia viní z brutálnej vraždy babky (†81). Dôvodom bolo, že v čase skutku bola opitá a ovplyvnená smrťou otca.

Prokurátor Krajskej prokuratúry Žilina podal návrh na vzatie do väzby 18-ročnej Lucie, obvinenej z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Sudkyňa pre prípravné konanie Okresného súdu  Žilina skonštatovala existenciu dôvodov väzby, vzhľadom na výnimočné okolnosti prípadu rozhodla o nahradení väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka. Dnes o tom informoval hovorca KP Žilina Milan Cisarik. "Obvinenej uložili viacero povinností a obmedzení, napríklad zákaz požívania alkoholických nápojov a zákaz vycestovať do zahraničia. Rozhodnutie súdu prokurátor akceptuje a nepodal proti nemu sťažnosť. Vyšetrovanie obvinenej pokračuje na slobode," doplnil hovorca žilinskej krajskej prokuratúry. Lucia na súde uviedla, že pred skutkom vypila toľko alkholu, ako ešte nikdy pred tým. Bezprostredne po čine jej polícia namerala v dychu viac ako jedno promile.


Prečítajte si aj:

FOTO Rodinná dráma na žilinskom sídlisku: Osudné slová Lucie, mŕtvy otec, zavraždená babka


Mladá žena mala podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radka Moravčíka 27. mája okolo ôsmej hodine v byte na žilinskom sídlisku Vlčince zavraždiť svoju 80-ročnú starú matku. "Nožom mala opakovane bodať do tela svoju starú matku, pričom napadnutá žena mala utrpieť viacpočetné bodné a bodnorezné poranenia, ktorým na mieste podľahla. V prípade dokázania viny hrozí obvinenej žene trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie," dodal Moravčík.

Zvrat v prípade brutálnej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

Uvedenému skutku podľa neho predchádzalo úmrtie 40-ročného muža, otca obvinenej, pred bytovým domom na sídlisku Vlčince. "Ten za doposiaľ presne nezistených okolností utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci zločinu zabitia," doplnil krajský policajný hovorca.

Viac o téme: VraždaŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu