Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Prekliaty rozostavaný tunel Višňové: Za dva týždne druhé nešťastie, evakuovať museli 18 ľudí

V tuneli Višňové vypukol požiar Zobraziť galériu (3)
V tuneli Višňové vypukol požiar (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

ŽILINA - Poriadna dráma sa strhla v noci na dnes v rozostavanom diaľničnom tuneli Višňové medzi Lietavskou Lúčkou a Dubnou Skalou. Vypukol tam požiar, ktorý spôsobil silné zadymenie. Zasahovať museli všetky záchranné zložky.

Vo štvrtok po deviatej hodine v noci vznikol pravdepodobne na kabeláži požiar, ktorý spôsobil mohutné zadymenie, informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Prekliaty rozostavaný tunel Višňové:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)


Prečítajte si aj:

FOTO Tragédie v tuneli Višňové: Bager zošrotoval auto, vedúci vyskočil, Mária (†25) nestihla


Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Hasiči museli podľa operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ evakuovať z tunela 18 ľudí. "V tuneli sa ľahko zranil jeden človek a na mieste zasahoval aj evakuačný autobus HaZZ a tunelový špeciál," uviedla Farkasová. "43-ročný muž bol intoxikovaný splodinami horenia, bol pri vedomí. Previezli sme ho do nemonice v Žiline," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. 

Prekliaty rozostavaný tunel Višňové:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Tunel zadymila tlejúca izolácia elektrického kábla

Tunel Višňové zadymila tlejúca izolácia elektrického kábla. Vznietenie približne 15 metrov dlhého kábla pravdepodobne spôsobilo medzifázové poškodenie izolácie, informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Michaela Michalová.

Pracovníci v tuneli sa podľa nej najprv snažili požiar uhasiť. "Prichádzalo však k veľkému zadymeniu, tak odišli na čelbu, kde mali prístup k čerstvého vzduchu. Záchranné zložky dorazili na miesto do niekoľkých minút, z tunela vyviedli všetkých 18 pracovníkov. Pri požiari sa nikto nezranil, jeden pracovník bol na pozorovaní v nemocnici, všetky vyšetrenia dopadli v poriadku," uviedla hovorkyňa NDS.

Doplnila, že poškodený kábel v noci vymenili a aktuálne sa kontrolujú všetky rozvádzače a elektrické káble v tuneli. "Všetky elektrické zariadenia v tuneli sú v súlade s normou a majú všetky platné revízie, ktoré kontroluje bezpečnostný technik. Príčiny tlenia sú predmetom vyšetrovania," dodala Michalová. "Práce na razení tunela by sa mali obnoviť dnes dopoludnia po odsúhlasení Banským úradom," povedal investičný riaditeľ NDS Ladislav Dudáš, ktorý vo Višňovom monitoruje situáciu.

Prekliaty rozostavaný tunel Višňové:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

V presne tom istom tuneli sa stala pred dvomi týždňami obrovská tragédia. Bager pri vychádzaní z neho narazil do auta. Stavbyvedúci stihol vyskočiť, 25-ročná Mária toľko šťastia nemala. Zostala uviaznutá vo vraku, zraneniam podľahla. 

 

 

Viac o téme: DymTunelEvakuácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu