Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Autobus plný detí sa prevrátil pri Vlkanoch: Sedem zranených

Autobus sa prevrátil na bok
Autobus sa prevrátil na bok (Zdroj: Foto: FB/Týdeník policie)

MLADÁ BOLESLAV - Vo Vlkave pri Mladej Boleslavi havaroval dnes krátko po 09:00 autobus, ktorý prevážal 41 detí a niekoľko dospelých. Zatiaľ z neznámych príčin sa prevrátil na bok do priekopy. Sedem detí utrpelo podľa hovorkyne stredočeských záchranárov Petry Effenbergerové ľahšie zranenia.

Jedna žena utrpela stredne ťažké poranenie hlavy a bola letecky transportovaná do nemocnice v Prahe. Cesta je v úseku za Vlkava aktuálne neprejazdná.

"Na mieste sme ošetrili sedem ľahko zranených detí, išlo o pomliaždeniny, odreniny, rezné ranky," povedala Effenbergerová. Päťdetí bolo podľa nej prepravených do mladoboleslavskej nemocnice, dve deti sanitky odviezli do Kolína.

Effenbergerová dodala, že lekár je stále na mieste a postupne prezerá všetky deti, ďalšie zranenia ale neočakáva. Hovorca hasičov Petr Svoboda ČTK povedal, že na miesto mieri posttraumatický tím. Deti, ktoré nie sú zranené, by mali byť prevezené do telocvične v Újezde.

Príčinu a okolnosti nehody vyšetrujú Mladoboleslavškí policajti. Komplikácie na ceste 1/38 sa očakávajú až do popoludňajších hodín.

Viac o téme: NehodaMladá BoleslavVlkava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu