Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Väzeň Horváth z Rimavskej Soboty: Utiekol z väzenia, do ktorého bol zavretý pre závažnú nehodu

Igor Horváth
Igor Horváth (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Väzeň Igor Horváth, ktorý sa v utorok po návšteve lekára nevrátil do nápravného zariadenia v Rimavskej Sobote, si odpykáva trest tridsať mesiacov, pretože ako vodič zavinil dopravnú nehodu so smrteľným následkom.

Horváth v júli 2014 ako vodič osobného auta Fiat Palio Weekend viezol do nemocnice v Martine svoju sesternicu Viktóriu na operáciu. Za Zvolenskou Slatinou v tiahlej zákrute precenil svoje schopnosti a pri predbiehaní iného vozidla prešiel cez plnú čiaru do protismeru, kde sa zrazil s autom VW Golf. Na mieste nehody zomrela 35-ročná sestra Horváthovho otca a štyria ľudia v oboch vozidlách utrpeli ťažké zranenia.

Za to Horvátha odsúdil prvostupňový senát vo Zvolene na 30 mesiacov odňatia slobody nepodmienečne a uložil mu zákaz šoférovať na šesť rokov. Súd poukázal na to, že hoci mladík mal vodičské oprávnenie iba dva roky, spáchal šesť dopravných priestupkov. Súd prihliadol na priznanie vtedy iba 20-ročného Horvátha, ktorý oľutoval svoje konanie, a na jeho vek. Rozsudok pred rokom potvrdil aj odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici.

Nevyhovel odvolaniu Horvátha, ktorý požadoval podmienečný trest, pretože sa chcel starať o rodinu a dve maloleté deti. Na odvolacom konaní zaznela i informácia o ľahkej mentálnej retardácii obžalovaného, čo ho však podľa znalcov nezbavilo viny. 

Za útek z výkonu trestu v Rimavskej Sobote obvinili Horvátha z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Hrozí mu za to trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Priťaží mu aj to, že pri úteku si sadol za volant auta, keďže po dopravnej nehode mu na šesť rokov zakázali viesť motorové vozidlá.

Viac o téme: VäzenieRimavská SobotaIgor Horváth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu