Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dozorcovia v Británii sa pustili do štrajku: Väzni sa búria a sú čoraz nebezpečnejší!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

LONDÝN - Tisíce zamestnancov britských väzenských zariadení odmietli v utorok pracovať na protest proti rastúcemu násiliu za mrežami, informovala agentúra AP. Členovia odborovej organizácie väzenských pracovníkov vstúpili v utorok do protestu tým, že nenastúpili do práce. Vedenie odborov však avizovalo, že v prípade mimoriadnych situácií bude aj napriek štrajku konať.

Väzenské stráže majú štrajk zo zákona zakázaný a britská vláda už podala podnet na najvyšší súd, aby tento protest označil za nezákonný.Dozorcovia tvrdia, že vládne škrty zhoršili ich pracovné podmienky a ich zamestnanie sa v dôsledku toho stalo nebezpečnejším. Škrtmi sa zhoršila aj situácia pre väzňov.

Agentúra AP doplnila, že oprávnenosť protestu dozorcov a ich sťažností, dokladá viacero nedávnych incidentov. Približne 200 väzňov sa začiatkom novembra zapojilo do výtržností vo väznici Bedford Prison v južnom Anglicku a pri nedávnom incidente v londýnskom väzení Pentonville Prison sa zase podarilo utiecť dvom väzňom. V dôsledku protestu dozorcov sa v utorok v Británii nekonali nijaké súdne procesy. Podozrivých totiž nemal kto priviesť do súdnych siení.

Viac o téme: VäzenieBritánia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu