Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zamestnankyňa upozorňovala na nehospodárne nakladanie s verejnými prostriedkami, dostala výpoveď

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Výpoveď, ktorú dalo Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice svojej zamestnankyni Dáši Michalcovej, je neplatná. Rozhodol o tom dnes Okresný súd v Prievidzi. Rozsudok nie je právoplatný.

O verdikte informovala Nadácia Zastavme korupciu, ktorá Michalcovej sprostredkovala správne služby. Zamestnankyňa bojnického múzea dostala výpoveď z organizačných dôvodov v máji minulého roka. Nadácia pritom pripomenula, že Michalcová niekoľko rokov upozorňovala zamestnávateľa na nehospodárne nakladanie s verejnými prostriedkami na Bojnickom zámku.

Podľa medializovaných informácií malo ísť rádovo o státisíce eur, uviedol riaditeľ nadácie Pavel Sibyla. Podľa jeho slov sudkyňa na dnešnom pojednávaní vyjadrila presvedčenie, že organizačná zmena, ktorá bola formálnym dôvodom výpovede, bola len zdanlivá. 

„Skutočným dôvodom, prečo pani Michalcová prišla o prácu, mal byť fakt, že bola pre vedenie múzea nepohodlná,“ priblížil Sibyla. V prípade nadobudnutia právoplatnosti rozsudku sa pracovný pomer Michalcovej skončí a vznikne jej nárok na náhradu mzdy.

Viac o téme: Dáša MichalcováMúzeum Bojnice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu