Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mafiánsky boss sa opäť postaví pred súd: Ondrejčák žiada obnovu konania

Juraj Ondrejčák
Juraj Ondrejčák (Zdroj: Foto: topky.sk)

BRATISLAVA – Pred senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) sa v pondelok (8. 8.) opäť postaví údajný šéf skupiny piťovcov Juraj Ondrejčák, ktorý podal návrh na obnovu konania v prípade trestných činov, za ktoré bol už právoplatne odsúdený na 16 rokov väzenia. O termíne verejného zasadnutia informuje ŠTS na svojej internetovej stránke.

Verejné zasadnutie v tejto veci sa uskutočnilo už 28. júna tohto roku, avšak vzhľadom na veľké množstvo predložených listinných dôkazov ho ŠTS odročil na 8. augusta. Ondrejčák okrem iného žiadal vypočuť svedkov a prečítať listinné dôkazy či celé vyšetrovacie spisy, ktoré môžu podľa jeho názoru zmeniť rozhodnutie súdu a majú spĺňať podmienky na obnovu konania.

Prokuratúra však mala iný názor. "Nestotožňujem sa so žiadnym predneseným návrhom," povedal prokurátor na minulom verejnom zasadnutí. Piťovci sa podľa názoru špecializovaného súdu venovali obchodom s drogami a vyberaniu výpalného. Skupina pôsobila z bratislavského Lamača a známa bola nosením oblečenia značiek Thor Steinar či Alpha Industries. Začala sa formovať koncom 90. rokov, keď už v hlavnom meste pôsobili iné zločinecké skupiny. Jej členovia boli vojensky organizovaní a boli známi používaním automobilov značky Mercedes G.

Juraja Ondrejčáka spolu s ďalšími mužmi zadržali v novembri 2011 pri najväčšej policajnej akcii v slovenskej histórii. Súdne pojednávanie sa začalo v roku 2013 prečítaním 28-stranovej obžaloby. Pred súd sa vtedy postavilo 18 mužov, ktorí boli obžalovaní z 19 skutkov.

Viac o téme: Juraj Ondrejčák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu