Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pacienti tvrdo doplatili na svoju chybu: Podplatili lekára, čaká ich súd

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Dvaja pacienti bývalého primára urológie skalickej nemocnice Jozefa M., ktorý je obvinený z prijímania úplatku, čelia obžalobe za jeho podplácanie. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal dnes na Špecializovaný trestný súd obžaloby. Hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová informovala, že prokurátor podal obžalobu na obvineného Ľuboša Š. a na Ladislava N. za prečin podplácania.

Ľuboš Š. podľa obžaloby v januári v Nemocnici s poliklinikou Skalica na urologickom oddelení v pracovni primára mu ako pacient dal 50 eur. Išlo o úplatok za poskytnutú zdravotnú starostlivosť a vykonané lekárske úkony. Rovnako dal v pracovni primára úplatok aj Ladislav N., v tomto prípade išlo o 40 eur. 

Exprimár urológie Jozef M. chce uzavrieť dohodu o vine a treste, ktorá čaká na schválenie súdom. Termín verejného zasadnutia je vytýčený na 19. augusta. Lekár priznal, že od 9. novembra 2015 do 11. januára 2016 v súvislosti s poskytnutím zdravotnej starostlivosti a vykonaním úkonov prijal úplatky v rôznej výške v 26 prípadoch. Dostával ich od pacientov, ktorí za ním ako známym odborníkom chodili z celého Slovenska. Urológa stíhali na slobode, pretože pri rozhodovaní o väzbe v januári tohto roka predložil súdu i prokurátorovi dohodu o skončení pracovného pomeru s nemocnicou. Tým pokračovanie v trestnej činnosti pominulo ako dôvod väzby. 

Viac o téme: PodplácanieSkalica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu