Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Podnikateľ z Partizánskeho si mal skrátiť daň o viac ako milión eur: Hrozí mu vysoký trest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARTIZÁNSKE - Podnikateľ z Partizánskeho si mal skrátiť daň z pridanej hodnoty o viac ako milión eur. Muža, ktorý sa mal dopustiť tohto činu, zadržali v utorok 3. mája spolu s ďalšími osobami colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (KUFS) v spolupráci s Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA), informovala dnes hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

"Počas zásahu 3. mája colníci z KUFS a NAKA zadržali 44-ročného podnikateľa Radka N. z Partizánskeho, ktorý podniká v oblasti obalových materiálov. Prostredníctvom svojej firmy vykazoval v rokoch 2011 až 2013 vysoký obrat, pričom mal nízku vlastnú daňovú povinnosť. Z tohto dôvodu si na neho posvietili daňoví kontrolóri z trenčianskeho daňového úradu," uviedla Macíková. 

Vyčíslila, že predbežná škoda voči štátnemu rozpočtu po vykonaní daňovej kontroly predstavuje sumu 1.190.000 eur. "Výsledkom zásahu je päť zadržaných osôb, z toho sú štyria obvinení a dvaja stíhaní väzobne. Obvineným podľa zákona v prípade dokázania viny hrozí za zločin skrátenia dane a poistného trest odňatia slobody v rozsahu sedem až 12 rokov," dodala. 

Viac o téme: PartizánskeDaň z pridanej hodnoty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu