Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia má za sebou náročný zásah: Počas medzinárodnej akcie zadržali tri osoby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V rámci medzinárodnej policajnej operácie slovenskí policajti v priebehu niekoľkých hodín vypátrali a v presne stanovený čas zadržali tri osoby. Podľa strážcov zákona ide o rozsiahle vyšetrovanie vo veci zločineckého spolčenia, daňových únikov, prania špinavých peňazí a prevodu peňazí do cudzích krajín podľa talianskeho Trestného zákona.

Páchatelia, ako aj súvisiace obchodné spoločnosti mali byť z rôznych krajín Európskej únie. Informoval o tom dnes hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Začiatkom minulého týždňa požiadali talianske justičné orgány o spoluprácu slovenskú políciu v prípade, ktorý vedie tamojší súd v meste Vicenza. Ten vydal európske zatykače na dvoch Talianov a jednu Slovensku, konkrétne Giuseppeho C. (54), Manuela D. (38) a Moniku G. (42).

"Medzinárodná policajná operácia Operation OLTRE CONFINE bola zameraná na zadržanie páchateľov rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti v presne stanovenom termíne 2. marca o 6.30 h. Išlo o náročnú úlohu vzhľadom na celkový charakter operácie, povahu osôb a tiež skutočnosť, že žiadosť justičných orgánov Talianska bola doručená len deň pred akciou 1. marca. V rovnaký čas zadržiavali osoby v rámci operácie polície viacerých európskych krajín," uviedol hovorca.

Dodal, že v priebehu niekoľkých hodín sa policajtom z prezidiálneho cieľového pátrania podarilo hľadané osoby vypátrať na Slovensku a policajná akcia bola pripravená. V spolupráci s pohotovostnými policajnými útvarmi z Trenčína a Banskej Bystrice na rôznych miestach v Novákoch všetky tri osoby zadržali v stanovenom termíne o 6.30 h.

"O zadržaní osôb bola vyrozumená Krajská prokuratúra v Trenčíne a osoby boli umiestnené do cely policajného zaistenia. V súčasnosti sú už všetci traja vo vydávacej väzbe," uzavrel Slivka.

Viac o téme: Polícia Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu