Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Hororová nehoda na D2: Tibor (†24) chcel pomáhať a vystúpil z auta, vtom sa stalo najhoršie

Ranná tragédia na D2 Zobraziť galériu (2)
Ranná tragédia na D2 (Zdroj: Foto: Odťahovka.sk)

BRATISLAVA - Obrovská tragédia sa stala skoro ráno na diaľnici D2 v smere do Česka. Kamión sa skrížil na diaľnici a prerazil zvodidlá. Do Tibora (†24), ktorý bežal vodičovi na pomoc, vrazilo osobné auto. Statočný mladý muž, žiaľ, neprežil.

Nešťastie sa stalo okolo pol siedmej ráno na 45 kilometri daľnici D2 v smere od Lozorna do Bratislavy. Podľa našich informácií Tibor, ktorý jazdil za kamiónom, uvidel, ako kamión havaroval tak nešťastne, že prerazil stredové zvodidlá, prevrátil sa na bok a skončil v opačnom jazdnom pruhu. Tibor, ktorý bol podľa všetkého svedkom desivej zrážky, zastal, vybehol z auta a kamionistovi bežal na pomoc. To sa mu ale stalo osudným. Pravdepodobne kvôli slabej viditeľnosti na diaľnici do neho narazilo osobné auto. Statočný Tibor, žiaľ, podľahol vážnym zraneniam. 

 

 

Do niekoľkých minút na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. "24-ročný muž utrpel zranenie, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Ošetrili sme ďalších troch ľudí, ktorých sme následne previezli do nemocnice," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.    

 

 

 

 

Na mieste tragédie momentálne zasahuje 15 malackých a bratislavských hasičov so šiestimi kusmi techniky. K zásahu boli privolaní o pol siedmej ráno, na mieste boli do niekoľkých minút. Ako nás informoval riaditeľ malackých hasičov Juraj Slovinský, hasiči už vykonali protipožiarne opatrenia, vozidlá zabezpečili proti pohybu, poskytli predlekársku a následne psychologickú pomoc. "Aktuálne zabezpečujeme prečerpávanie pohonných hmôt z havarovaných vozidiel a následne budeme vykonávať pomoc pri sprejazdnení diaľnice, čo znamená, že autá postavíme na kolesá," vysvetlil Slovinský.

 

 

Neprejazdná diaľnica

Diaľnica je momentálne v smere do Bratislavy neprejazdná. Polícia riadi a odkľáňa dopravu už v Lozorne a Malackách. V smere do Malaciek je prejazdný jeden jazdný pruh. "Odklon premávky je vedený cez D4 na cestu I/2. Vodičov žiadame, aby sa riadili pokynmi policajtov a pri prejazde uvedeným úsekom zvýšili svoju pozornosť a opatrnosť a pokiaľ to je možné na prejazd použili inú trasu," zdôraznil hovorca bratislavkých policajtov Michal Szeiff.           

 
Viac o téme: NehodaTragédiaDiaľnicaD2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu