Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nové fakty v prípade vraždy Dagmar: Zúfalá žena chodila na políciu ako na klavír!

BRATISLAVA – Polícia eviduje od Dagmar Chocholáčikovej, ktorú v piatok zavraždili na Mozartovej ulici v Bratislave, spolu šesť oznámení. Päť z nich podala ešte v roku 2006 na Róberta Chocholáčika, jeden podnet podala na jej vraha Štefana. Dnes o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

„Z piatich oznámení na Róberta Chocholáčika vyšetrovateľ tri ukončil návrhom na podanie obžaloby na obvineného Róberta Chocholáčika z trestného činu nebezpečného vyhrážania a ublíženia na zdraví. Dve podania boli v jeho prípade ukončené odovzdaním na priestupkové konanie proti občianskemu spolunažívaniu. V prípade Štefana K. bol podnet 22. júna 2015 odovzdaný na prejednanie priestupku príslušnému Okresnému úradu Bratislava I. Pre úplnosť je potrebné uviesť, že v danom prípade nemohol byť využitý inštitút vykázania z obydlia, pretože Štefan K. nežil s poškodenou v spoločnej domácnosti. Nemohla mu byť zaistená ani zbraň, nakoľko žiadnu v legálnej držbe nemal,“ uviedol Slivka.

V roku 2015 polícia zaevidovala 4582 trestných činov týkajúcich sa domáceho násilia, napríklad nebezpečné vyhrážanie, týranie blízkej a zverenej osoby, ublíženie na zdraví, zabitie, vražda, vydieranie, sexuálne násilie, z toho objasnila viac ako 89 percent. Za tieto trestné činy bolo stíhaných 3741 osôb, z čoho 556 bolo vo vzťahu manžel - manželka, druh - družka.

Emotívny odkaz manžela Róberta Chocholáčka na Facebooku

 

Včera mi brutalne zavraždily bývalú manželku pred 18. hod v Bratislave pred očami našej dcéry Terezky !!! Tv Noviny Mark...

Posted by Robi Chocholáček on 16. január 2016

Pokiaľ išlo o osoby, ktoré žili v spoločnej domácnosti, polícia v roku 2015 využila 313-krát inštitút vykázania z obydlia, v roku 2014 – 312-krát. Okrem toho polícia riešila viac ako 10.000 priestupkov v občianskom spolunažívaní, ktoré boli medzi blízkymi osobami.

V minulom roku polícia iniciovala legislatívnu zmenu v zákonnej lehote pri inštitúte vykázania z obydlia, kde sa od 1. januára 2016 zmenila lehota zo 48 hodín na 10 dní. „Polícia v roku 2015 aktualizovala postup pri vyšetrovaní trestných činov domáceho násilia a taktiež sú policajti pravidelne preškoľovaní v oblasti vyšetrovania týchto trestných činov,“ uzavrel Slivka.

Prípadom streľby, pri ktorej zomreli muž a žena, sa zaoberá Národná kriminálna agentúra (NAKA). Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci úkladnej vraždy Dagmar Chocholáčiková v súbehu s nedovoleným ozbrojovaním a obchodovaním so zbraňami a zabitia Štefana K.

 

Viac o téme: BratislavaSlovenskoMozartova ulica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu