Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sériový vrah v štýle Americké Psycho: Pozabíjal rodinu, súložil s mŕtvolami, vo väzení je šťastný

Edmund Kemper v roku 1973
Edmund Kemper v roku 1973 (Zdroj: Santa Cruz County Sheriff's Office)

NEW YORK - Sériový vrah, ktorý bol inšpiráciu pre herca Christiana Balea stvárňujúceho hlavnú postavu vo filme Americké Psycho, oznámil svojim právnikom, že je rád, že zomrie za mrežami. Edmund Kemper zabil svojich starých rodičov, svoju matku, jej najlepšiu priateľku a šesť vysokoškoláčok, nakoniec sa sám udal.

Matka (†39) bránila deti, útočník ju pred ich očami dobodal: VIDEO izraelské komando ho zaskočilo!

Dnes 67-ročný muž sa rozhodol nepostaviť sa budúci rok pred porotu, ktorá by mala rozhodovať o jeho oslobodení. Scott Currey, ktorý ho zastupoval v roku 2007 na vypočúvaní v Kalifornskom lekárskom stredisku v Vacaville, povedal: "Jeho pocit je, že ho - a to je jeho viera - nikto nikdy nenechá odísť a on je jednoducho šťastný, je šťastný, že žije vo väzení."

Podľa New York Post Kemper (vtedy 15-ročný) v auguste 1964 zavraždil svojich prarodičov. Najprv zastrelil svoju babičku Maude a keď sa neskôr vrátil dedko, zastrelil aj jeho. Vo väzení strávil päť rokov a po prepustení žil so svojou matkou Clarnell Strandbergovou Kemperovou. Správy naznačujú, že svoju matku, ktorá žila v Santa Clara v Kalifornii, nenávidel.

V máji 1972 viezol dve študentky Fresno State University, Mary Ann Pesceovú a Anitu Luchessaovú a zabili ich. Telá vzal domov a predtým, ako ich rozrezal, odfotografoval si ich nahé. Na ich lebkách prevádzkoval sexuálny akt. V septembri 1972 zavraždil Aiko Koovú a Cindy Schallovú. O niekoľko týždňov neskôr zniesol zo sveta Rosalind Thorpeovú a Alice Liuovú, s ich telami mal sex a potom ich rozsekal.

Potom prišla na rad jeho matka, ktorej odrezal hlavu a použil ju ako terč. Keď išla okolo domu jej najlepšia kamarátka Sally Hallettová vlákal ju dnu, uškrtil ju a utiekol. Keď zavolal na políciu a povedal im, čo urobil, spočiatku mu neverili. Počas súdu vyhlasoval, že bol duševne chorý, ale v novembri 1973 ho uznali vinným z ôsmich vrážd, za čo dostal doživotie s možnosťou podmienečného prepustenia.

Viac o téme: Edmund Kemper
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu