Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Za ponuku na likvidáciu migrantov hrozí Kysučanovi až osemročný trest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽILINA – Mladíkovi z okresu Čadca, ktorý mal v auguste 2015 zverejniť na internete inzerát s ponukou odmeny za postrieľanie migrantov, hrozí trest odňatia slobody na štyri až osem rokov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

Vyšetrovateľ KR PZ podľa nej ukončil vyšetrovanie zločinu podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti, prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia a zločinu výroby a rozširovania extrémistických materiálov, z ktorých je obvinený 19-ročný Dávid z okresu Čadca, podnetom na návrh na podanie obžaloby.

"Podľa zadokumentovaného materiálu mal obvinený mladík 19. augusta 2015 v dopoludňajších hodinách zverejniť na internetovom portáli inzerát, v ktorom ponúkal prácu – postrieľanie migrantov za odmenu. K textu inzerátu mal pripojiť farebnú fotografiu účelového zariadenia v Gabčíkove, ako aj farebnú fotografiu početnej skupiny osôb, plaviacej sa na nafukovacom člne," uviedla Balogová.

Doplnila, že obvinený mladík mal na svojom profile na sociálnej sieti zverejniť video, na ktorom je zachytený pri výrobe extrémistického materiálu, pričom sa na videu vyjadroval na adresu migrantov. "V týchto vyjadreniach verejne hanobil skupinu osôb pre ich príslušnosť k farbe pleti a pre ich náboženské vyznanie. Video verejne prezentoval, rozširoval a voľne sprístupňoval na sociálnej sieti," dodala krajská policajná hovorkyňa. Obvinenému mladíkovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na štyri až osem rokov. Stíhaný je na slobode, uzatvorila Balogová.

Viac o téme: MigrantiŽilinaKysuce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu