Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dana obrala Rimavskú Sobotu o obrovskú sumu: Prišla na to kolegyňa, preto ju prepustili

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto

RIMAVSKÁ SOBOTA - V Rimavskej Sobote riešia poriadny škandál. Zamestnankyňa mestského úradu si posielala peniaze z mestského účtu na účet osobný. Mesto tak obrala o neuveriteľných 70 tisíc eur.

Peniaze, ktoré boli určené materským a základným školám, si na svoj účet posielala od mája minulého roku. "Sťahovala finančné prostriedky z odboru školstva práve na svoj účet," povedal pre televíziu Joj primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko a dodal, že to žena robila naozaj šibalsky a prefíkane. Podľa neho k názvu školy pripojila číslo svojho konta.

Počas 15-tich mesiacov urobila až neuveriteľných 29 prevodov. Zarážajú je, že takto začala konať, keď spôsobila tragickú dopravnú nehodu, potvrdil to primátor. Podľa neho si svoje pracovné povinnosti dovtedy plnila čestne. 

primátor mesta
Zobraziť galériu (3)
primátor mesta  (Zdroj: foto: tv joj)

Jednorazovo si najviac na svoj účet poslala 4 900 eur. Jednu školu obrala o 26 700 eur. "Vytýkal som to ekonomkám na školách. Prečo nás nikto neinformoval, prečo nikto peniaze nepožadoval," doplnil primátor mesta. Kontroly ani audit na nič neprišli.

Aneta, ktorá prišla kvôli Dane o prácu
Zobraziť galériu (3)
Aneta, ktorá prišla kvôli Dane o prácu  (Zdroj: foto: tv joj)

Kvôli spôsobenej tragickej dopravnej nehode Dana nastúpila do výkonu trestu. Jej agendu prevzala kolegyňa, ktorá prišla na podvod.  "Prišla som na to až po 19. októbri, keď som prebrala agendu," uviedla Aneta. Po tom, čo to oznámila, dostala okamžitú výpoveď, pretože podľa primátora o podvodoch vedela. Bývalá zamestnankyňa to ale razantne odmieta. Podľa jej slov nebola nikdy žiadna uzávierka chybná, preto nemohla tušiť, čo sa deje. Podnikla preto právne kroky. Úrad podal voči bývalej zamestnankyni, ktorá peniaze spreneverila, trestné oznámenie. 

 

 

Viac o téme: PeniazeúradPracovníčkaRimavská Sobota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu