Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Závery veľkej milionárskej štúdie: K bohatstvu vás privedie 13 zlatých pravidiel

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON – Podľa amerického novinára Napoleona Hilla, ktorý zasvätil svoju kariéru štúdiu finančných kráľov, vás od vytúženého bohatstva delí len 13 krokov. A to je tá najväčšia vzdialenosť medzi vami a bohatými úspešnými ľuďmi.

Predtým, ako americký novinár Napoleon Hill napísal svoj bestseller Mysli a zbohatni (Think and Grow Rich), dvadsať rokov študoval kariéru 500 zbohatlíkov, aby zistil, čo robili inak, ako bežní ľudia, ktorí svoje finančné úspechy odvíjajú od šťastia v lotérii.

Rady od suseda milionára: Najviac dokážeš ušetriť na bývaní a aute

Trináste a najdôležitejšie z jeho magických zaklínadiel úspechu sa netýka peňazí, ale schopnosti, ktorá nás dnes vzďaľuje od finančného neba rovnako, ako pred 78 rokmi, keď Hillova slávna kniha vyšla, uviedol Businessinsider.com.

Závery veľkej milionárskej štúdie:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Prvý krok

Musíte chcieť. Aj u nás na Slovensku sa hovorieva, že kde je vôľa, tam je cesta. Každý z veľmi bohatých ľudí mal pred realizáciou úspechu sen o závratnom bohatstve. Bola to ich nádej, túžba, ale aj posadnutosť. Bohatstvo si vizualizovali ešte prv, než ho reálne dosiahli a zo svojej mysle tak urobili vytrvalý magnet na peniaze.

Druhý krok

Verte, že cieľ môžete dosiahnuť. Viera nie je dôležitá len v náboženstve a liečbe, ale aj v podnikaní.

Tretí krok

Využite silu afirmácie na dosiahnutie cieľa. Z predstavy bohatstva si musíte urobiť mantru, potvrdenie, ktoré bude vaše podvedomie vnímať ako samozrejmosť. A nielen to. To, čo chcete, si pokojne doma zopakujte pred zrkadlom. Urobte z túžby autosugesciu a zapálene sa na vec sústreďte a napĺňajte svoj cieľ činmi. Ak sa rozhodnete každý mesiac ušetriť nejakú čiastku, bez ústupkov tak robte.

Štvrtý krok

Dôležitou energiou úspechu je poznanie a vedomosti. Vzdelanie vám dá silu a pomôže vám pristupovať k bohatstvu organizovane. „Úspešní ľudia vo všetkých povolaniach nikdy neprestali získavať odborné znalosti, ktoré súvisia s ich cieľmi v podnikaní či profesii. Tí, ktorí zvyčajne úspešní nie sú, veria, že vzdelávanie sa končí skončením školy,“ upozornil Hill. Mnohí z úspešných boli napríklad vášnivými čitateľmi, doma mali rozsiahlu knižnicu a vzdelávali sa radi. Vzdelaní ľudia totiž radšej uprednostnia vzdelávanie pred zábavou. Napríklad, Warren Buffett venuje až 80 percent pracovného dňa čítaniu.

Piaty krok

Zapojte predstavivosť a prichádzajte s nápadmi. Keď si úspech dokážete dobre predstaviť, potom ho dokážete aj vytvoriť. Dobré nápady sú začínajúcimi impulzmi každého bohatstva. Jediné vaše obmedzenie ja vaša predstavivosť, preto ju intenzívne rozvíjajte. „Bez ohľadu na to, kým ste, kde žijete alebo čo robíte,“ píše Hill, zapojte svoju predstavivosť, nápady a tvorte svoju budúcnosť.

Šiesty krok

Organizovane plánujte a konajte. Šťastie vyhľadáva pripravenú myseľ. Keď už ste prešli fázou vizualizácie, vaše nadšenie nesmie poľaviť, pretože ľudia majú tendenciu vzdať sa po prvých náznakoch neúspechu a prekážkach. Ak chcete bohatstvo vybudovať, vytvorte si finančný plán a zorganizujte si tok vašich peňazí.

Siedmy krok

Vedome sa rozhodujte. Kľúčovou vlastnosťou všetkých úspešných je rozhodnosť, ktorá poráža každú váhavosť. Tí, ktorí vedia, čo chcú, majú vo zvyku to aj dostať. Ľudia, ktorí peniaze nedokážu hromadiť, spresňuje Hill, sa často rozhodujú veľmi pomaly a svoje rozhodnutia rýchlo a ľahko menia. Rozhodnosť je totiž nielen rysom bohatých, ale aj jednou z najdôležitejších vlastností lídra. Nakoniec, vždy je lepšie urobiť nejaké rozhodnutie, ako byť steblom trávy vo vetre.

Ôsmy krok

Neprestávajte, až kým nedosiahnete, čo chcete. Len málo ľudí má takú silnú vôľu, aby vytrvali a svoju snahu obrátili na bohatstvo. Bohatstvo podľa Hilla neprichádza na želanie, ale reaguje na naše plány, túžby a vytrvalé úsilie.

Deviaty krok

Obklopte sa tými najlepšími. Viac hláv má viac rozumu. Veľa bohatých ľudí má vo zvyku obklopovať sa talentovanými priateľmi a kolegami, s ktorými môžu zdieľať svoje vízie. Spojenie niekoľkých inteligentných ľudí s kreatívnym myslením je totiž princípom tej najsilnejšej mágie.

Desiaty krok

Vyzrejte na tajomstvo sexuálnej transmutácie a vyberte si kompatibilného partnera, pretože sexuálna energia je neuveriteľne silný zdroj ľudskej energie. Okrem citového a fyzického života spoluvytvára aj zázemie. A keď je dobre nasmerovaná, pomáha zvyšovať kreativitu, vášeň, nadšenie i vytrvalosť, teda všetky znaky bohatstva, pretože preniká našou fantáziou, vôľou a odvahou. Láska, romantika, či sex, sú skvelé formy, ako človeka naladiť na ten najvyšší úspech. Kto uspokojí emocionálne potreby, môže pracovať na uspokojení materiálnych. Výskumy totiž naznačujú, že svedomitý partner môže zvýšiť váš ročný zárobok až o takmer 3 680 eur.

Jedenásty krok

Pozitívne naladenie je majstrom úspechu. Je totiž motorom, ktorý poháňa aj naše podvedomie. Človeka môžu ovládať pozitívne alebo negatívne emócie, ktoré sa navzájom striedajú. Vo vašej mysli by však mali mať mocnejší vplyv tie pozitívne. Šťastnejší ľudia dosahujú v práci lepší výkon a je oveľa menej pravdepodobné, že budú nezamestnaní.

Dvanásty krok

Stýkajte sa s chytrými a úspešnými ľuďmi, aby ste sa jedného dňa stali jedným z nich a učte sa. Mozog má totiž tendenciu vnímať vibrácie z okolia a osvojovať si ich.

Trinásty krok

Dôverujte svojej intuícii, svojmu šiestemu zmyslu. To bude váš najväčší tromf, keď si osvojíte všetkých dvanásť zlatých pravidiel. Pomocou intuície totiž dokážete vycítiť nebezpečenstvo ešte skôr, ako vám bude šliapať na päty. Takto budete o krok vpred oproti ostatným. Dôverovať tomuto princípu však podľa Hilla nie je jednoduché a musíte najprv dosiahnuť určitú úroveň múdrosti, z ktorej prirodzene vyplývajú dobré finančné a životné rozhodnutia.

 

 

Viac o téme: MilionárúspechBohatstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu