Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragická nehoda na Spiši: Babka s vnučkou vbehli pod auto na priechode pre chodcov, umreli

 Vážna nehoda pri Žiline Zobraziť galériu (4)
Vážna nehoda pri Žiline (Zdroj: Foto: polícia)

SPIŠSKÝ ŠTVRTOK/ŽILINA – Na cestách dnes kosila smrť. Tragická dopravná nehoda sa stala dopoludnia na Spiši. Vyžiadala si dva ľudské životy. K ďalšej zrážke došlo medzi Žilinou a Rajcom, ťažko sa zranili dvaja mladí ľudia.

K nehode došlo predpoludním medzi obcami Smižany a Spišský Štvrtok, pri odbočke na obec Arnutovce. Na priechode pre chodcov sa do kolízie dostali dve chodkyne so Škodou Felicia. 

„Staršia z chodkýň utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Mladšia bola s vážnymi zraneniami prevezená do nemocnice, kde následne zraneniam podľahla,“ ozrejmil hovorca košických policajtov Alexander Szabó. Cesta II/536 bola dnes pre dokumentovanie nehody do 13.40 h uzavretá. Na miesto prizvali aj súdneho znalca z odboru cestnej dopravy. „Vzhľadom na vykonávané ďalšie úkony nateraz nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ uzavrel hovorca. 

Vážna nehoda pri Žiline

Vážna nehode sa stala ráno na ceste I/64 medzi Žilinou a Rajcom. "37-ročný vodič na vozidle VW Polo v miernej pravotočivej zákrute pri kempingu Slnečné skaly v katastri obce Poluvsie predchádzal pred ním jazdiaci autobus, pričom nemal pred sebou rozhľad na takú vzdialenosť, aby sa mohol bezpečne zaradiť. Následne došlo v protismere k stretu s oproti idúcim vozidlom Škoda Octavia, ktoré viedol 31-ročný vodič," informovala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová a doplnila, že po zrážke boli vozidlá odhodené mimo cestu.

Tragická nehoda na Spiši:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Tragická nehoda na Spiši:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Úlomky z áut zasiahli Toyotu RAV4, ktorá išlo za volkswagenom. Pri nehode utrpel ťažké zranenia vodič volkswagenu a spolujazdkyňa (25) v Škode Octavia. Spolujazdec (28) z volswagenu vyviazol s ľahkými zraneniami. Požitie alkoholických nápojov u vodičov polícia nezistila. "Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie a zároveň vzniesla obvinenie pre prečin ublíženia na zdraví 37-ročnému mužovi, ktorý viedol vozidlo VW Polo," uzavrela Balogová. Okolnosti nehody sú naďalej predmetom vyšetrovania.

Tragická nehoda na Spiši:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

 

Viac o téme: NehodaPolícia RajecŽilinaSpiš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu