Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Erik (17) prežil smrteľnú dávku alkoholu: Namerali mu neuveriteľných osem promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: androidportal.zoznam.sk)

ZVOLEN - Toto ani nemôže byť pravda. Iba sedemnásťročný Erik prežil neuveriteľnú dávku alkoholu, ktorá sa pre iných môže stať smrteľnou. Našli ho v bezvedomí pred diskotékou, skončil v nemocnici. Našťastie, vyviazne bez vážnych poškodení.

Erika našli okoloidúci pred zvolenskou diskotékou. Okamžite k nemu privolali záchranárov, ktorí ho previezli do nemocnice. Mladík bol intoxikovaný alkoholom a mal rozbitú hlavu. Po prvotnom ošetrení vo zvolenskej nemocnici ho urýchlene previezli na jednotku intenzívnej starostlivoasti do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici.

Odborník na liečbu alkoholovej závislosti sa pre televíziu Markíza vyjadril, že smrteľná dávka alkoholu je od štyroch do šiestich promile. Erikovi namerali až neuveriteľných osem promile. "Môžeme povedať, že nad štyri promile nastáva ťažké bezvedomie a často aj smrť," povedal odborník. Mnoho ľudí nie je zvyknutých na alkohol a ich organizmus ho nevie z tela odbúrať.

Erik má šťastie, pretože mladý a zdravý organizmus sa s ťažkou intoxikáciou vysporiada jednoduchšie. Lekári ale varujú, že popíjanie v mladosti môže spôsobiť závislosť v dospelosti.

 

Viac o téme: AlkoholMladíkPromile
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu