Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slovenskí policajti prekazili drogový biznis za 200 tisíc eur

Slovenským policajtom sa podarilo prekaziť rozbiehajúci drogový biznis.
Slovenským policajtom sa podarilo prekaziť rozbiehajúci drogový biznis. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Slovenským policajtom sa podarilo prekaziť rozbiehajúci drogový biznis. V piatok (7.8.) zaistili 2,5 kilogramu vysokokvalitného heroínu, z ktorého by sa dalo vyrobiť približne 55.500 dávok v hodnote asi 200.000 eur. Spolu s drogami zadržali aj 40-ročného maďarského občana Zoltána V.

"Národnej kriminálnej agentúre sa za necelý mesiac podarilo zabrániť vzniku medzinárodnej zločineckej skupiny, ktorá chcela vytvoriť na území Slovenska novú distribučnú sieť s drogami," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Malo ísť o cudzincov pôsobiacich v Maďarsku.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry zadržaného Zoltána V. už obvinil z drogovej trestnej činnosti, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov. V súčasnosti je stíhaný väzobne.

Slovenskí policajti na prípade spolupracovali aj s maďarskými kolegami. Tí po zaistení heroínu na Slovensku vykonali policajnú akciu, počas ktorej zadržali dvoch Turkov a jedného Maďara. "Pri domových prehliadkach zaistili predmety na dávkovanie drogy, mobily, aj počítače a dokumenty. Objavili aj sklad, kde drogy ukrývali spolu s drogami. Všetkých maďarská polícia obvinila a hrozia im vysoké tresty," zhrnul Slivka.

Viac o téme: NAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu