Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Rodinná tragédia pri košickej ZOO: Otec (†36) a dve deti (†3,5) na mieste mŕtvi

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Eva Mikulová)

KOŠICE - Obrovská tragédia sa stala dnes doobeda neďaleko košickej ZOO v Kavečanoch. V rýchlosti sa zrazil autobus mestskej hromadnej dopravy s osobným autom, v ktorom bol Ondrej s dvomi malými deťmi. Na mieste boli, žiaľ, všetci traja mŕtvi.

Nešťastie sa stalo doobeda krátko po jedenástej hodine. Na mieste zasahovali okamžite privolaní záchranári. "Po príchode sme, bohužiaľ, mohli skonštatovať len úmrtie u dospelého muža a dvoch detí," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

FOTO Rodinná tragédia pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Ako sa nám podarilo zistiť, nebohé dievčatko malo päť rokov a chlapček tri roky. Rodina bývala na košickom sídlisku Nad jazerom. "Vodič z Košíc viedol osobné motorové zn. Nissan Primera smerom k ZOO Košice Kavečany,  pričom pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, v ľavotočivej zákrute zišiel s vozidlom mimo vozovku na nespevnenú trávnatú plochu," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová a doplnila, že následne vodič prešiel do protismeru, kde pravou bočnou časťou auta narazil do prednej časti autobusu MHD, premávajúceho opačným smerom.

FOTO Rodinná tragédia pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová uviedla, že v opatere záchrannej zdravotnej služby boli aj ďalšie tri osoby. Vodič autobusu utrpel ťažký šok a dvaja cestujúci mali ľahšie zranenia.

FOTO Rodinná tragédia pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Eva Mikulová)

Udalosť prevzala vyšetrovateľka v Košiciach, ktorá začala trestné stíhanie pre zločin usmrtenia. "Bližšie okolnosti, ako aj príčina vzniku dopravnej nehody, sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy," doplnila Mésarová. Na autobuse bola škoda vyčíslená na 15.000 eur, na vozidle 3.000 eur. 

Polícia vyzýva cestujúcich, ktorí nehodu videli a svojou svedeckou výpoveďou by pomohli pri vyšetrovaní, aby sa prihlásili na ktoromkoľvek útvare PZ alebo na telefónnom čísle 158.

Stali ste sa svedkom tejto tragickej udalosti? Napíšte nám na tipy@topky.sk

 

Viac o téme: NehodaAutoTragédiaAutobusNešťastieZrážkaMŕtvolyKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu