Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédie na východe: V Prešove privalili tyče Lukáša (†24), v Smokovci lavička Petra (†60)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

PREŠOV/NOVÝ SMOKOVEC – Obrovské nešťastia sa stali včera popoludní v Prešove a v Novom Smokovci. V prešovskej firme Kovsmol, s.r.o., privalili kovové rúry dvoch mužov (†24,25), jeden z nich na následky ťažkých zranení na mieste zomrel. Pod Tatrami privalila mramorová lavička muža (†60), zraneniam podľahol.

Tragédia sa stala v prešovskej firme, ktorá sa zaoberá hutným materiálom. Krátko pred 16-tou hodinou sa zosunuli ťažké kovové rúry pri presúvaní žeriavom a zavalili 24-ročného Lukáša z Chminian. Čiastočne privalili aj 25-ročného žeriavnika zo Sabinova. Informoval o tom hovorca prešovských policajtov Daniel Džobaník.

Na miesto nešťastia dorazili do niekoľkých minút od ohlásenia aj privolaní záchranári. Zavalených mužov museli najprv vyslobodiť hasiči. "24-ročný muž utrpel viacnásobné poranenia celého tela, najmä hlavy. Tieto zranenia boli, žiaľ, nezlúčiteľné so životom," uviedol zastupujúcu hovorca záchranárov Jozef Minár a doplnil: "55-ročný muž utrpel akútnu stresovú reakciu, ošetrili sme ho na mieste. Po prvotnom ošetrení sme ďalšieho 25-ročného muža s poranením hrudníka a dolnej končatiny previezli na traumatológiu do prešovskej nemocnice. Na mieste sme ošetrili aj 47-ročnú ženu, odmietla transport do nemocnice."  Polícia príčiny nešťastia vyšetruje. 

Tragédia pod Tatrami

Podobné nešťastie sa v stredu popoludní stalo aj v Novom Smokovci. Ťažká mramorová lavička pri električkovej trati privalila 60-ročného Petra z Nového Skokovca. "Na zastávke Sibír sedel na lavičke, no prevrátil sa dozadu. Lavička spadla na neho, čím mu spôsobila smrteľné zranenia," uviedol Džobanik. Polícia začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Viac o téme: LavičkaTragédiaElektričkaMužSmrťNešťastieRúry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu