Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Obrovská tragédia: Futbalista Zsolt (†15) sa zrazil s brankárom, po operácii sa už neprebral!

Tragédia sa stala na futbalovom štadióne v Hlohovci Zobraziť galériu (4)
Tragédia sa stala na futbalovom štadióne v Hlohovci (Zdroj: Foto: Tv Markíza, fkdac)

DUNAJSKÁ STREDA - Obrovská tragédia sa stala ešte v sobotu. Na futbalovom zápase tretej ligy mladšieho dorastu v Hlohovci sa 15-ročný Zsolt z Veľkého Blahova zrazil so spoluhráčom. Náraz bol pre chlapca taký nešťastný, že museli zasahovať záchranári. Sťažoval sa na bolesti brucha, o pár hodín vydýchol v trnavskej nemocnici naposledy.

Počas majstrovského zápasu mladý futbalista z Dunajskej Stredy v zápale hry pred koncom druhého polčasu išiel brániť útočníka z Hlohovca. Lopta letela na bránu, odvážne išiel do súboja, no nešťastne sa zrazil s brankárom. Po náraze klesol k zemi, na pomoc mu okamžite prišli záchranári.

Obrovská tragédia: Futbalista Zsolt
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Tv Markíza, fkdac)

Futbalistu trápili bolesti brucha, previezli ho do nemocnice. Lekári ostali zhrození, pretože jeho zdravotný stav bol vážny. V trnavskej nemocnici ho následne operovali viac ako šesť hodín. Podľa informácií televízie Markíza mal Zsolt vážne poškodenú pečeň. Aj napriek úpenlivej snahe lekárov, v pondelok ráno v nemocnici zomrel. Rodina, priatelia a blízki sa nedokážu z tragédie spamätať. Nešťastná mama preplakala celý deň. Bol to Zsoltov prvý zápas. Okrem neho má ešte ďalších štyroch synov a jednu dcéru. Pre denník Plus jeden deň so zármutkom povedala, že keď išli do nemocnice, mysleli si, že to nie je nič vážne. No tam ho už operovali. 

Obrovská tragédia: Futbalista Zsolt
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: fkdac)

Zsolt bol medzi spolužiakmi a kamarátmi veľmi obľúbený, futbalu venoval všetok svoj voľný čas. O pár týždňov by ukončil základnú školu. "Bola som mu triednou učiteľkou bol to zlatý chlapec. Spolužiaci ho mali radi," povedala pre televíziu jeho triedna učiteľka a so slzami v očiach doplnila: "Minulý týždeň si robili fotky na tablo, prišiel a takúto maličkú spomienkovú fotku mi daroval. Napísal mi na ňu: Zo srdca najlepšej učiteľke slovenského jazyka. Hoci zo slovenského jazyka nikdy neexceloval." 


Prečítajte si aj

Tragédia v Dunajskej Strede: Po zrážke so súperom zomrel mladý futbalista


Na budove školy, do ktorej Zsolt chodil, ale aj na futbalovom štadióne v Dunajskej Strede visí čierna zástava. "Celá rodina DAC smúti za svojím strateným synom. V minulosti prešiel náš klub mnohými ťažkosťami a stratami, dnešný deň je však najtragickejším v jeho 111-ročnej histórii. Vedenie klubu bolo celý čas v kontakte s rodinou, ktorej aj touto cestou vyjadrujeme sústrasť a zdieľame jej bolesť. Odpočívaj v pokoji Zsolt!" stojí v smutnej správe na oficiálnej stránke dunajskostredského klubu www.fcdac.sk.

Obrovská tragédia: Futbalista Zsolt
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: fkdac)
Kondolenčný list do klubu poslal aj prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

"Vážení predstavitelia klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda,

S obrovskou bolesťou a smútkom som prijal správu o úmrtí hráča mládežníckej základne Vášho klubu Zsolta É. Tá bolesť a smútok sú o to silnejšie, že sa to stalo počas futbalového zápasu, nehovoriac o tom, že išlo o mladého pätnásťročného futbalistu.

Osud vie byť niekedy neuveriteľne krutý a v okamihu sekundy zmeniť radosť z najkrajšej hry na svete na nenahraditeľnú stratu. Pondelok 18. mája je veľmi smutným dňom pre slovenský futbal.

Vašim prostredníctvom by som chcel v mene Slovenského futbalového zväzu i celej futbalovej rodiny na Slovensku vyjadriť úprimnú sústrasť rodine Zsolta É.

Ján Kováčik, prezident SFZ"

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu