Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Riaditeľ školy má vedecké dôkazy, zakázal dievčatám behať: Prichádzajú o panenstvo!

Omar Hallak Zobraziť galériu (2)
Omar Hallak (Zdroj: school melbourne)

MELBOURNE - Riaditeľ jednej moslimskej školy v austrálskom Melbourne prišiel s dosť nezmyselným opatrením. Dievčatám počas telocviku totiž zakázal cezpoľný beh. Podľa neho by týmto spôsobom mohli prísť o panenstvo.

Napísal to dnes denník The Guardian. Vicepremiér a minister vzdelania austrálskeho štátu Viktória James Merlino povedal, že kontrolný úrad zodpovedný za vzdelávacie normy sa prípadom už začal zaoberať. Jeden z bývalých učiteľov islamskej školy oznámil, že nariadenie vychádza z presvedčenia riaditeľa Omara Hallaka. Ak ženy príliš veľa behajú, môžu podľa jeho názoru "stratiť panenstvo".

"Riaditeľ sa tiež domnieva, že existujú vedecké dôkazy ukazujúce, že keď sa dievča zraní, napríklad si pri hraní futbalu zlomí nohu, môže zostať neplodná," povedal ďalej niekdajší učiteľ zo strednej školy Al-Taqwa, ktorá sídli na západnom predmestí Melbourne. Na opatrenia si sťažovali aj samotné študentky. "Tento list sa týka zrušeného behu. Je to útok na všetky dievčatá, ktoré sa chceli udalosti zúčastniť," napísali vraj žiačky školy z melbournského predmestia Truganina. "Ak budú mať dievčatá na sebe patričné ​​oblečenie, mali by mať možnosť bežať. Ako riaditeľ školy by ste mal rokovať so všetkými rovnoprávne," dodali študentky.

Riaditeľ Hallak je ale už z minulosti známy svojimi kontroverznými vyhláseniami. Začiatkom tohto mesiaca federálny minister vzdelávania Christopher Pyne žiadal od Hallaka vysvetlenie, keď riaditeľ študentom školy tvrdil, že radikálna skupina Islamský štát je sprisahaním západných krajín vedených Spojenými štátmi a že Izrael neexistuje. Al-Taqwa, kam chodí približne 1700 žiakov vo veku od päť do 18 rokov, je najväčšou moslimskou školou v štáte Viktória. Podľa údajov dostupných na internete dostala v roku 2013 na prevádzku z verejných financií 15 miliónov austrálskych dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu