Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Eva, obžalovaná z vraždy manžela, pred súdom: Problémy s kamerovým záznamom

Obžalovaná Eva
Obžalovaná Eva (Zdroj: Foto: Facebook)

PEZINOK - Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku dnes pokračuje pojednávanie v prípade Evy Zámečníkovej, ktorá je obžalovaná z úkladnej vraždy svojho manžela v štádiu pokusu. Procesu čelí mladá žena na slobode. Z väzby sa dostala v auguste 2014, dôvodom bol pôrod dieťaťa, ktoré má s novým partnerom.

Podľa prokuratúry si Eva Zámečníková v januári 2014 objednala vraždu manžela, a to len dva mesiace po svadbe, ktorá bola 16. novembra 2013. Motívom mala byť snaha získať jeho majetok. Martin A., ktorého si mala na vraždu najať, začal spolupracovať s políciou. V procese vystupuje ako korunný svedok.

Martin A. mal za vykonanie vraždy dostať 50 tisíc eur. Muža podnikateľky mal zastreliť pištoľou, ktorú zabezpečila. Nevedela však zohnať náboje, vraždu preto posunula o týždeň. Pre problémy s nefunkčnou zbraňou neskôr podľa prokuratúry zmenila plán a Martinovi A. vraj prikázala, aby jej muža zaškrtil. Zabezpečiť mala na to potrebné gumové švihadlo. Tela by sa následne zbavili, po dvoch rokoch by nezvestného muža vyhlásili za mŕtveho a manželka by získala jeho majetok. Polícia nakoniec vraždu exmanžela obžalovanej aj v ich rodinnom dome zinscenovala.

Kamerové záznamy

Na pojednávaní dnes vypovedal znalec z odboru kriminalistiky a odboru elektrotechniky. Okrem iného sa mal vyjadriť k záznamom z kamier, ktoré sa nachádzajú v dome bývalých manželov. Podľa vyjadrenia znalca sa však na záznamovom zariadení nenachádzajú žiadne súbory z inkriminovaného dňa. Znalecké skúmanie, ktoré by odpovedalo na otázku, či boli vymazané, alebo nie, by mohlo trvať niekoľko rokov a stálo by niekoľko desiatok tisíc eur.

Na súde vypovedala aj ďalšia svedkyňa, ktorá vypracovala pre obžalovanú darovaciu zmluvu, v ktorej súčasný exmanžel previedol na obžalovanú časť rodinného domu, v ktorom žili. Svedkyňa potvrdila, že darovaciu zmluvu pre obžalovanú vypracovala, avšak na podrobnosti ohľadom predmetu zmluvy si už nespomínala.

Obžalovaná Eva vinu odmieta a kauzu považuje za možnú pomstu korunného svedka, ktorý jej mal dlžiť peniaze. Na 13-tu hodinu je naplánovaný výsluch policajného agenta, ktorý v tomto prípade figuruje. Predsedníčka senátu však plánuje vykonať tento dôkaz s vylúčením verejnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu