Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Bezcitný Ján (48) zo Starej Ľubovne roky týral nevidiacu manželku: S deťmi spávala v stodole!

Jána viní polícia z týrania manželky Zobraziť galériu (3)
Jána viní polícia z týrania manželky (Zdroj: foto: tv joj)

STARÁ ĽUBOVŇA - Neuveriteľné muky prežívala dlhé roky žena zo Starej Ľubovne. Jej prípad oznámili príbuzní na bezplatnú linku proti týraniu. Už sa ním zaoberá prokuratúra. Podľa polície bola nevidiaca žena obeťou tyranského manžela (48).

Ako povedala ženina príbuzná, jej manžel je zodpovedný za to, že oslepla. Po operácií očí mala oddychovať a šetriť sa, no napriek tomu ju bezcitný Ján nútil dvíhať ťažké predmety a vykonávať náročnú prácu. "Kým ostatní jedli na Vianoce pri stole, ona musela rozbíjať sneh na chodníkoch. A potom jej ukázal na stodolu. V tej zime spala s deťmi na slame," opísala príbuzná týranej ženy pre Tv Joj.

Bezcitný Ján (48) zo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Zarážajúce je, že Ján pôsobil na okolie ako seriózny chlap. Susedia netušili, že svoju manželku dlhé roky fyzicky aj psychicky týral. Manželia mali spolu dve deti. Ján manželke ubližoval aj v čase, keď prišla o zrak a bola tak bezmocná. "Ako nevidiacu ju posielal do obchodu pre alkohol, pričom jej dával do cesty rôzne prekážky. Doma nechával pootvorené dvere, aby sa o ne udierala," povedala hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová.


Prečítajte si aj

Kameraman, ktorý zmrzačil dcérku Veroniku (3), dostal 10 rokov: Otrasné detaily zverstiev!

Príbeh brutálnej vrahyne (68), ktorý šokoval svet: Táto žena ani nie je človek!


Ako informuje televízia, prípadom sa polícia zaoberá od vtedy, čo osoba blízka rodine zavolala na tiesňovú linku pre týranie, ktorú bezplatne zaviedla Generálna prokuratúra SR. Od spustenia linky bolo na príslušné krajské prokuratúry odstúpených už vyše 150 podaní, ktoré kompetentní dôkladne preverujú.

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre zločin týrania blízkej a zverenej osoby. Po dokázaní viny hrozí mužovi trest odňatia slobody až na 15 rokov.

 


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu