Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Najväčšie krimi prípady 2014: Smrteľné nehody, surové vraždy a tvrdé tresty!

Najväčšie krimi prípady za rok 2014 Zobraziť galériu (21)
Najväčšie krimi prípady za rok 2014 (Zdroj: Foto: Archív, FB)

BRATISLAVA - Rok 2014 sa niesol v znamení tragédií. Policajti, hasiči a záchranári boli neustále v pohotovosti. Často boli volaní k dopravným nehodám, či rodinným nešťastiam. Prinášame prehľad najdesivejších udalostí, kriminálnych prípadov a súdnych procesov, ktoré počas roka najviac otriasli Slovenskom.

Január

9. Ľudovít (†23) a Veronika (†25) sa spolu so synčekom Eliáškom vo štvrtok popoludní vracali domov do Rabčíc (okr. Námestovo), keď sa im okolo 13-tej hodiny tesne pred obcou do cesty vyrútil mladík na Opli Vectra. Otecko za volantom už zrejme nemal šancu zareagovať a došlo k zrážke, po ktorej Felíciu s rodinkou odhodilo mimo cesty. Obaja rodičia v nej boli mŕtvi na mieste. Po manželoch ostal vtedy 11-mesačný synček Eliáško, ktorý sa stal razom sirotou.

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Hazz,FB)

 

26. Tragická streľba sa odohrala v nedeľu popoludní v bare "U Tuláka" na ulici Dolné Hony v Trenčíne. Expolicajt Peter (†42) okolo pol druhej popoludní pod vplyvom alkoholu vošiel do podniku a s čašníčkou Janou (†31) sa chcel porozprávať. Tá to však odmietla a hrozila mu, že zavolá políciu, čo aj urobila. Avšak kým muži zákona do baru dorazili, Peter bol preč.

Jana odmietla na nápadníka podať trestné oznámenie, ale polícia napriek tomu po ňom spustila pátranie. Keď ho nenašli v okolí, zamierili do mesta. Peter sa však medzitým do podniku vrátil so zbraňou v ruke a Janu, ktorá sa pokúšala ujsť do skladu, zastrelil. Potom namieril zbraň aj proti sebe a vystrelil. Obaja boli na mieste mŕtvi.

Marec

21. Aj hlavným mestom otriasla streľba. V piatok okolo pol piatej večer 42-ročný Vlastimil z Bratislavy prišiel k autu Škoda Rapid a vytiahol zbraň na 26-ročnú Renátu z okresu Nové Zámky, ktorá v ňom sedela. Mladej žene spôsobil početné strelné poranenia trupu, ktorým na mieste v dôsledku krvácavého šoku podľahla. Krátko na to sa Vlastimil tou istou zbraňou usmrtil strelou do hlavy v aute Subaru Outlander, ktoré sa nachádzalo pár metrov odtiaľ. Svedkovia údajne z miesta počuli až 10 výstrelov. Dôvodom tragédie mala byť zmena Renátinho zamestnania. Pracovala na ministerstve financií a údajne mala pomôcť Vlastimilovi dostať sa z problémov. To však odmietla, s mužom pár netvorila.

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: FB, SITA)

Apríl

6. Európu šokoval prípad krásnej Márie Kukučovej. Španielska polícia spustila pátranie po slovenskej modelke, ktorá je obvinená v prípade vraždy britského milionára, obchodníka so zlatom a zlatníka Andrewa Busha (†48). Našli ho mŕtveho v jeho španielskej vile na pobreží Costa del Sol. Mal prestrelenú hlavu a vrah podľa svedkov ušiel na jednom z jeho luxusných áut, vedľa tela našli aj pištoľ.

Kukučová bola jeho bývalá priateľka. Podľa polície mala na Busha a jeho novú milenku čakať v jeho vile, a potom ju svedkovia videli odchádzať z miesta činu na Bushovom Hummeri. Slovenka sa pár dní po prepuknutí kauzy sama prihlásila na polícii na Slovensku. Vzali ju do väzby, neskôr vydali do Španielska, kde ju obvinili z vraždy.

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: FB, Tv Markíza)

Máj

9. V Kapucínskom háji v Mníchove našli telo brutálne zavraždenej 36-ročnej Slovenky Daniely Karaffy. Matka dvoch detí bola nezvestná 14 mesiacov. Z vraždy podozrievajú jej partnera a otca dvoch spoločných detí Bülenta A. (43).

Slovenska bola nezvestná od marca 2013, keď bez stopy zmizla. Jej priateľ tvrdil, že jeho i deti Sarah (3) a Kenana (6) opustila a odišla s iným mužom. Partneri sa často hádali, dôvodom bola žiarlivosť.

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)

26. Po niekoľko mesačnom súdnom procese padli na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku tresty pre obávaných zločincov zvaných Piťovci. Údajný šéf gangu Juraj Ondrejčák dostal 18 rokov, no odvolal sa. Najvyšší súd mu v novembri trest znížil na 16 rokov.

Podľa polície zločinecká skupina piťovci pôsobila z bratislavského Lamača a známa bola nosením oblečenia značiek Thor Steinar či Alpha Industries. Začala sa formovať koncom 90. rokov, keď už v hlavnom meste pôsobili iné zločinecké skupiny. Jej členovia boli vojensky organizovaní a boli známi používaním automobilov značky Mercedes G. Juraja Ondrejčáka spolu s ďalšími mužmi zadržali v novembri 2011 pri najväčšej policajnej akcii v slovenskej histórii. Súdne pojednávanie sa začalo vlani v auguste prečítaním 28-stranovej obžaloby. Pred súd sa vtedy postavilo 18 mužov, ktorí boli obžalovaní z 19 skutkov.

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Jún

6. Obrovská tragédia, ktorá zasiahla celé Slovensko. Medzi Piešťanmi a Hlohovcom na diaľnici D1 smerom do Bratislavy havaroval autobus plný žiakov. Bolo v ňom 32 ľudí. Študenti tretieho ročníka Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave sa s dvoma učiteľkami vracali z dvojdňovej literárnej exkurzie. Vodič autobusu zišiel z cesty, ktorá nebola chránená zvodidlami do kukuričného poľa. Neprežili štyri gymnazistky vo veku 18 a 19 rokov.

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: FB, Topky)

14. Počas víkendového výkonu služby zahynul 34-ročný policajt Peter Opálek v obci Boleráz v Trnavskom okrese. Pri bežnej kontrole ho zastrelil 31-ročný Milan, ktorému v dychu namerali 1,38 promile. Po výmene názorov medzi obvineným a policajtmi sa strhla prestrelka. Agresor zasiahol policajta dvoma ranami do hrudníka jeho zbraňou. Službukonajúca policajtka streľbu opätovala, neutrepela žiadne zranenia. Milan odišiel na rozstrieľanom aute. Po incidente sa sám vzdal policajtom v mieste svojho bydliska v Podunajských Biskupiciach, kde žil so svojou manželkou a dvoma dcérkami.

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Júl

30. Nitrianskym policatom sa podaril vskutku skvelý úlovok. Na rýchlostnej ceste R1 zastavili Humenčana Erika F., ktorý šiel rýchlosťou neuveriteľných 258 km/hod. Pre lepšiu predstavivosť, pri takej vysokej rýchlosti sa už lietadlá odliepajú od zeme. Muž prišiel o vodičák, hrozí mu pokuta a zákaz činnosti viesť motorové vozidlo.

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Foto: polícia)

August

18. Obrovská dráma na Liptove. Ivan (†41) zastrelil v drevenici v Liptovskej Lúžnej svoju expriateľku Katku (†45) a jej matku Danu (†65). Vyšiel na ulicu a guľovnicou zastrelil aj seba. Konal tak po tom, čo sa vrátil z väzenia. Malo ísť o pomstu zo žiarlivosti.

 

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Foto: Tv Joj, Polícia)

September

14. Neuveriteľne tragicky sa skončila nedeľná rýchla jazda Michalovčana (†37). Na Porsche Carrera letel rýchlosťou približne 250 km/hod. Zišiel z cesty, narazil do stromu a auto začalo horieť. Zomrel v ňom spolu so svojimi dvomi synčekmi Markom a Janíkom (†5, 8), všetci boli na mieste mŕtvi. Keď sa zdrvujúcu správu dozvedela mama Antónia, skolabovala.

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Foto: FB, TV Markíza)

Október

Slovenské médiá obletelo kontroverzné video. Zverejnila ho dcéra ženy, ktorú napadol počas bežnej policajnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke člen Pohotovostnej motorizovanej jednotky Ľuboš Tiefenbach. Po zverejnení videa sa rozpútalo doslova mediálne šialenstvo. Policajta najskôr postavili mimo službu, následne ho obvinili zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a z obmedzovania osobnej slobody. Z obáv z možného ovplyvňovania svedkov skončil na 49 dní za mrežami. Z Leopoldova ho prepustili 11. decembra. Dňa 19. decembra 2014 bol rozkazom ministra vnútra prepustený zo služobného pomeru.

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: foto: tv joj)

16. Ostro sledovaná kauza utýranej Lucky dospela k záveru. Na súde padol verdikt. Otčima Lucky Luknárovej Juraja Hrotáka odsúdili na 18,5 roka, jeho manželku a matku dievčatka Alexandru Hrotákovú na 14 rokov. Rozhodol o tom senát Okresného súdu Bratislava I, ktorý dvojicu uznal vinnú z týrania. Rozsudok nenadobudol právoplatnosť.

Podľa znalca súdneho lekárstva Lucka zomrela v dôsledku dlhodobého fyzického týrania. Ešte pred ranou smrti utrpela početné zlomeniny na tvári, končatinách a rebrách. Ak by jej bola lekárska starostilovosť poskytnutá okamžite, mohla ešte žiť. Telíčko mŕtveho dievčatka manželia tri roky ukrývali v byte na Koceľovej ulici v Bratislave. Kauza vyšla napovrch v septembri 2012. 

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Foto: SITA)

November

22. 17-ročnej Sofii sa naskytol otrasný pohľad. V rodinnom dome v Handlovej, v ktorom žila so svojou matkou, našla tri nehybné telá. Jej matka Martina (36), matkin druh Peter (†43) a jej malá sestrička (†5) ležali v kaluži krvi. Matka bola s vážnym zranením hlavy prevezná do nemocnice v Banskej Bystrici. Otec pod vplyvom alkoholu vytiahol na svoju dcérku Martinku a na jej matku, svoju družku Martinu, zbraň a niekoľkokrát vystrelil. Otrasný čin dokonal tým, že zbraň otočil proti sebe. Martina mala okrem päťročnej dcérky, ktorej otcom bol nebohý Peter, aj dve staršie deti z predchádzajúceho vzťahu. Syna Róberta a dcéru Sofiu.

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

26. Koncom novembra sa stal v centre Bratislavy desivý prípad. Hasiči boli skoro ráno privolaní k požiaru v jednom z bytov na Obchodnej ulici. Po uhasení ich čakal hrozivý pohľad. V byte našli obhorené telo 25-ročnej Simony z okresu Senica. Na základe rýchlej práce mužov zákona, policajný vyšetrovateľ do niekoľkých dní obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy 35-ročného Gerrita, občana Holandského kráľovstva, ktorý tvoril so Simonou v minulosti pár. Zoznámili sa na výletnej lodi, kde obaja pracovali. Motívom konania muža bola zrejme žiarlivosť, podľa blízkych sa s ním chcela v osudný večer Simona rozísť.

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Foto: TV Joj, Facebook)

 29. Medzi Novými Zámkami a Šaľou došlo k hrozivej autonehode, pri ktorej zahynula 41-ročná Alena z Nových Zámkov a jej štyri adoptívne dcéry Monika, Marcela, Petra a Janka vo veku od 10 do 15 rokov. Ostal po nej manžel a ďalších šesť detí. V osudné sobotné ráno sa vybrali na vianočné nákupy. Alena sa v rýchlosti pri obiehaní nákladného auta zrazila s oproti idúcim kamiónom. Posádka Volva XC 90 bola na mieste mŕtva.

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Facebook)

December

3. Policajtom sa podarilo rozbiť obávaný gang nebezpečných lupičov, ktorí s maskami českého exprezidenta Václava Klausa a bývalého guvernéra Kalifornie a herca Arnolda Schwarzeneggera na hlavách prepadávali banky. V cele skončil jeden z kriminálnikov, po ďalšom polícia pátra a chýba im ešte tretí. Polícia zadržala Jozef R. a dúfa, že začne spievať a prezradí fungovanie skupiny. Po jeho komplicovi Antonovi Hupkovi vyhlásili mimoriadne pátranie. Muži v maskách prvýkrát úradovali v Smoleniciach v decembri 2011. O rok neskôr v Modre. V máji 2013 sa do Smoleníc vrátili. Posledný brutálny prepad zrealizovali v novembri 2013 v Senci, z banky si odniesli takmer 300-tisíc eur.

Najväčšie krimi prípady 2014:
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Foto: TASR/PPZ)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu