Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dvaja tínedžeri si chceli užiť: Ukradli auto, bol v ňom vzácny hudobný nástroj

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: www.autopista.es)

BRATISLAVA/KOŠICE - Tínedžeri si chceli užiť a tak ukradli auto, Favorit síce policajti po výlete mladej dvojice našli, no majiteľ prišiel o drahý hudobný nástroj. Štrnásťročný chlapec s o dva roky staršou kamarátku z Keceroviec si auto vyhliadli v obci Boliarov v okrese Košice-okolie. Z pozemku rodinného domu odišli na Favorite s kľúčom v spínacej skrinke a dokladmi od vozidla v odkladacej poličke.

V aute bolo oblečenie, obuv, mobil, takmer 40 eur a tuba. Ako informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, krádežou auta a vecí spôsobili mladí zlodeji škodu za viac ako 700 eur, krádežou nástroja viac ako 10-tisíc eur. Auto s poškodeným sklom našli policajti na druhý deň na konci obce Mudrovce, no bez hudobného nástroja.

Ten totiž dvojica z auta vyložila, pretože im na zadnom sedadle zavadzal. Polícia po zmiznutej tube stále pátra. Obaja mladí ľudia čelia obvineniam z krádeže a porušovania domovej slobody. Trestaná sadzba za tento čin je šesť mesiacov až tri roky, v prípade mladistvých sa znižuje na polovicu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu