Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Anonym nahlásil bomby a antrax, chcel prepustiť väzňov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/NITRA - Anonymný telefonát spôsobil v pondelok v noci poplach v Lužiankach v Nitrianskom okrese. Neznámy páchateľ zavolal na políciu, nahlásil tri bomby a antrax a žiadal prepustenie všetkých väzňov v Nitre.

Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, pozmeneným mužským hlasom oznámil, že v Lužiankach umiestnil tri bomby, a to 40 kg trhaviny a antrax v hoteli, v kultúrnom dome, tretie miesto neprezradil. Do 12:00 mali podľa jeho požiadaviek prepustiť väzňov, v opačnom prípade pohrozil, že budú zomierať ľudia. Na miesto ihneď vyrazili záchranné zložky, hotel evakuovali a obidva objekty prehľadali policajti so psami. Žiaden nástražný výbušný systém nenašli. Polícia v prípade začala trestné stíhanie vo veci pre šírenie poplašnej správy.

Poplach na pošte spôsobil podozrivý balík

Podozrivý balík spôsobil ráno poplach na pošte na Uzbeckej ulici v Bratislave. Po evakuácii a následnej prehliadke prišlo kuriózne rozuzlenie. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, krátko po 08:30 pracovníčka zavolala na políciu s tým, že neznámy človek priniesol na poštu balík bez adresáta a odosielateľa. Na miesto dorazili policajti, ľudí evakuovali a nasledovala prehliadka podozrivej zásielky. V balíčku nakoniec policajti objavili školské potreby a asi po hodine tak poštu mohli znovu otvoriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu