Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vojna v podsvetí spoza mreží: Adamčo vypovedal proti bossovi Černákovi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V kauze obžalovaných Radoslava M. a Róberta B. v prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004 dnes vypovedal Branislav Adamčo. Ten je právoplatne odsúdený na doživotie za viacero trestných činov a figuruje aj ako jeden z obžalovaných v druhom procese, ktorý sa vedie tiež pre vraždu v Moste pri Bratislave.

Senát Okresného súdu Bratislava I vypočul Adamča len k listu Mikuláša Černáka. Odsúdený Černák totiž v liste generálnej prokuratúre tvrdí, že sa mu v minulosti Adamčo v ilavskej väznici priznal k účasti na dvojnásobnej vražde v Moste pri Bratislave. Adamčo poslal svojmu obhajcovi list, v ktorom reaguje na ten Černákov.

„Je to zmes bludov, vytvoril príbeh o mne, ktorý sa nezakladá na pravde,“ povedal dnes Adamčo. Vravel, že s Černákom má zlé vzťahy a že sa s ním nikdy nebavil o skutkoch, za ktoré ho stíhajú. „Priživuje sa na tragédii iných ľudí, aby zviditeľnil sám seba,“ uviedol Adamčo.

Prokurátorke sa nepáčilo, že súd vypočul Adamča a nie najprv Černáka. „Tento úkon považujem za neštandardný, svedok sa vyjadroval k listu, ktorý písal niekto iný,“ hovorila prokurátorka generálnej prokuratúry. Adamčov obhajca postup súdu schvaľoval.

„Černák sa tlačí do pozície svedka, na čo reagoval môj klient listom,“ povedal. Predseda senátu vysvetlil zvolený postup tým, že chcel počuť stanovisko osoby, ktorú Černák v liste spomína. Výsluch samotného Černáka predseda senátu nevylúčil, prokurátorka na tom trvá. Pojednávanie bude pokračovať 3. septembra.

Nový obžalovaný Radoslav M. bol podľa prokuratúry skutočným objednávateľom vraždy expolicajta Juraja G., pričom strelci omylom v jeho aute zastrelili jeho desaťročného syna Riška a jeho vtedajšiu družku Henrietu. Pôvodne orgány činné v trestnom konaní označili ako objednávateľa vraždy Karola M., ktorý je v Belize. Na súde už dlhšie pokračuje pojednávanie, v ktorom je obžalovaný Karol M. a údajní priami aktéri Branislav Adamčo, Nikola P. a Jozef B. Usvedčuje ich Peter T., ktorý bol tiež pri streľbe.

V januári vypovedal pred súdom Zsolt B. Ten rozprával, že skutok by mali mať na svedomí iba Branislav Adamčo a jeho kumpáni, pri skutku bol podľa neho aj Peter T. Zsolt B. sa na druhý deň po streľbe stretol v jednom byte s partiou, v ktorej bol aj Adamčo. Pôsobil nervózne a svedkovi ukazoval na teletexte správu o dvojnásobnej vražde so slovami „toto som pos..l“ Svedok Zsolt B. na súde povedal, že o zapletení obžalovaného Róberta B. do vrážd hovoril len Peter T.

Prokuratúra podala 15. apríla 2013 novú obžalobu v kauze vraždy v Moste pri Bratislave na spomínaných Radoslava M. a Róberta B. Navrhovala aj spojenie prípadov, čo sa doteraz nestalo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu