Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kauzu dvojnásobnej vraždy s východoslovenským bossom Adamčom odročili

Branislav Adamčo
Branislav Adamčo

BRATISLAVA - Senát Okresného súdu Bratislava I odročil dnes proces s obžalovaným východoslovenským bossom z Veľkých Kapušian Branislavom A. a spol. v kauze v dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004 na polovicu januára 2015.

Z vraždy je okrem Branislava Adamča obžalovaný Karol Mello nachádzajúci sa stále v Belize, Nikola Pajdič a Jozef B. Súd dnes vypočul dvoch zo šiestich predvolaných svedkov. Hlavné pojednávanie odročil na 14. a 15. januára. TASR o tom informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Vo veci sa pojednávalo v bratislavskej väznici aj v stredu 8. októbra. Súd vypočul rovnako ako dnes dvoch svedkov, medzi nimi vypovedal aj Bartolomej Botoš, ktorý je právoplatne odsúdený za masaker piatich dozorcov v Leopoldove v roku 1991.

S kvartetom Adamčo, Pajdič, Mello a Jozef B. sa konalo hlavné pojednávanie predtým pred Okresným súdom Bratislava I v prvej polovici júna. Tento súd v prvej polovici marca rozhodol, že proti obžalovanémuMellovi bude konať ako proti ušlému na návrh Generálnej prokuratúry SR. Voči Mellovi začal konať ako voči ušlému následne v júni. 

V júni vypovedal Pajdič proti svojim bývalým komplicom, ale aj banskobystrický boss Černák. Černák, ktorý je za šesť vrážd odsúdený na doživotie, už v marci tohto roku adresoval list z ilavskej väznice Generálnej prokuratúre SR, v ktorom informoval o svojich poznatkoch o dvojnásobnej vražde v Moste pri Bratislave. "V roku 2010 som bol vo väzení v Ilave s obžalovaným Branislavom Adamčom. Bavili sme sa o veciach, ktoré sa týkali našej obhajoby," povedal Černák.

Adamčo údajne informoval Černáka o priebehu vraždy v Moste pri Bratislave. "Sprostredkovateľom mal byť Karol Mello a objednávateľom bol Radoslav M.," vypovedal ďalej Černák. Podľa jeho slov skupina okolo Adamča sa viac razy pokúšala zabiť expolicajta Juraja G. v Nitre a Bojniciach. Napokon omylom zabila jeho družku a desaťročného syna. V druhom procese sa bude pokračovať začiatkom októbra.

Pred iným senátom Okresného súdu Bratislava I pokračovalo začiatkom septembra pojednávanie s Radoslavom M., ktorý si mal vraždu v Moste pri Bratislave objednať, a ďalším obžalovaným Róbertom B. Aj v rámci tohto druhého procesu na najbližšom odročenom termíne koncom tohto mesiaca by mal vypovedať Černák. V júli pred týmto senátom nižšieho bratislavského súdu vypovedal obžalovaný Adamčo. Vypovedal v polovici júla práve k obsahu listu Černáka, ktorý ho adresoval Generálnej prokuratúre SR a aj súdu.

"List je zmesou pravdivých i nepravdivých údajov. S Černákom mám zlé vzťahy. Dlhé roky som vedel, že Černák spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní a preto som sa nikdy s ním nebavil o svojich skutkoch. Vedel som o veľmi zlých vzťahov medzi Černákom a Karolom M.," povedal Adamčo. Černák v liste uvádza, že Adamčo sa mu v cele ilavskej väznici priznal k účasti na dvojnásobnej vražde v Moste pri Bratislave.

"Priživuje sa na tragédii iných ľudí, aby sa zviditeľnil. List sú úplné bludy. Vytvoril príbeh ohľadne mňa. Černákovi nejde o obžalovaných Radoslava M. a Róberta B., ide mu o Karola Mella, ktorý je v Belize, a o mňa. S Černákom som sa bavil len o jeho trestných veciach, o mojich trestných veciach sa s nikým nikdy nebavím. Mikuláš Černák je krysa a obžalovaný Nikola Pajdič, ktorý vypovedal proti mne, je ďalšia krysa," povedal ďalej Adamčo. 

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave v decembri 2004. Z priamej vraždy sú obžalovaní aj Adamčo, Jozef B., Pajdič a Mello. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych. Juraj G. podnikal s bratmi Radoslavom a Andrejom M. Prvý z nich je v tomto procese obžalovaný z toho, že si objednal jeho vraždu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu