Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Róbert si posedí desať rokov v base: Vo veľkom predával pervitín

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Trest desať rokov odňatia slobody nepodmienečne za prechovávanie drogy pervitín vymeral dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici pre 38-ročného Róberta Suchana z Lučenca.

Podľa zákona Suchan spáchal obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby psychotropných a omamných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi v značnom rozsahu. Za to sa mohol dostať do väzenia na pätnásť až dvadsať rokov, pretože našli u neho 610 gramov drogy.

Suchana zadržala protidrogová jednotka v jeho záhradnej chatke na okraji Lučenca v auguste minulého roku. Našli u neho 610 gramov pervitínu, ktoré kúpil v ten deň od istého Ľuboša za vyše 18-tisíc eur. Experti stanovili, že zo zadržanej drogy bolo možné vyrobiť 10-tisíc až 42-tisíc obvykle jednorazových dávok, čo predstavuje sumu v rozmedzí od 28-tisíc do takmer 50-tisíc eur.

Suchana zadržali pri delení drogy na menšie časti, určené na distribúciu konečným konzumentom.
K drogovému deliktu sa Suchan priznal a svoj čin oľutoval. S prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste odňatia slobody na desať rokov nepodmienečne.

Zároveň musí absolvovať ochranné protitoxikomanické liečenie ústavnou formou, pretože u neho zistili závislosť na drogách. Súd tiež rozhodol, že v prospech štátu prepadá hotovosť 10 595 eur, telefón Nokia, digitálna váha a vyše sto uzatvárateľných vrecúšok.

Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Prípadom sa zaoberal Úrad špeciálnej prokuratúry, pretože Suchan patril do siete istej organizovanej skupiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu