Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Mesačne odhalia stovky vodičov s alkoholom nad promile: Pomôžu vyššie tresty?

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Policajti odhalia mesačne niekoľko stoviek vodičov, ktorí majú v sebe viac než jedno promile alkoholu. Bilancia za prvé štyri mesiace tohto roku je 1 605 takýchto vodičov.

V rovnakom období vlani zistili alkohol nad jedno promile u 1 560 vodičov, v roku 2012 to bolo až 1 920 prípadov. Vyplýva to zo štatistík, ktoré poskytlo Prezídium Policajného zboru.

Za celý rok 2013 odhalili 5 094 opitých šoférov s viac ako jedným promile, rok 2012 sa skončil na čísle 6 044. Jazda za volantom s viac ako jedným promile je pritom od novembra 2011 trestným činom, za ktorý hrozí jednoročné väzenie. Súdy tento trestný čin najčastejšie trestajú podmienečným odsúdením a zákazom šoférovania.

Kontrola opitého vodiča sa skončila tragicky v sobotu pred polnocou v Bolerázi pri Trnave. Hliadka najprv namerala dychovou skúškou 1,38 promile alkoholu šoférovi Opla. Potom sa strhla prestrelka, pri ktorej zahynul 34-ročný policajt Peter Opalek.

Jeho kolegyňa neutrpela pri prestrelke žiadne zranenia, policajta zasiahli dve strely do hrudníka. V policajnom Golfe bolo päť striel, v aute podozrivého jedenásť. Milan S. z Bratislavy je už obvinený, hrozí mu doživotný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu