Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Brutálna vražda policajta pri Trnave: Opitý Milan (31) zastrelil Petra (†34) jeho zbraňou!

Zavraždený Peter O. (†34), miesto činu, kde horia sviečky  a strelec Milan Sz. (31) Zobraziť galériu (4)
Zavraždený Peter O. (†34), miesto činu, kde horia sviečky a strelec Milan Sz. (31) (Zdroj: Foto: Facebook)

BOLERÁZ – Incident, ktorý bol u nás nemysliteľný a videli sme ho len v amerických správach, sa, žiaľ, stal aj na Slovensku. Cez víkend sa v obci Boleráz strhla brutálna prestrelka pri bežnej policajnej kontrole. Na mužov zákona strieľal opitý vodič Milan Sz. (31) z Bratislavy. Dvoma ranami do hrude usmrtil 34-ročného policajta Petra O. Útočník strieľal zbraňou, ktorú policajtovi vytiahol z puzdra.

Policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 31-ročnému Milanovi Sz. z Bratislavy, Podunajských Biskupíc. "Obvinený je pre obzvlášť závažný zločin vraždy, v časti dokonaný a v časti v štádiu pokusu," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová. Hrozí mu doživotné väzenie. "Odňatím slobody na 20 až 25 rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie sa páchateľ potrestá, ak spácha zločin vraždy na dvoch osobách alebo na chránenej osobe. Chránenou osobou je aj verejný činiteľ, v tomto prípade príslušník ozbrojených síl,“ doplnila hovorkyňa.

Obvinený je v súčasnosti zadržaný v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracováva podnet pre prokurátora na väzobné stíhanie.

Ako sa to stalo

V sobotu krátko pred polnocou počas bežnej policajnej prehliadky, skontrolovali dvaja policajti muž a žena vodiča. Tomu namerali v dychu takmer 1,4 promile. Opitý muž však začal po službukonajúcich bezhlavo strieľať. Podľa medializovaných informácií k incidentu došlo tak, že po kontrole sa policajt mužovi otočil chrbtom a vtedy mu Milan Sz. vytiahol z puzdra služobnú zbraň. Dvakrát po policajtovi Petrovi (†34) z Okresného riaditeľstva PZ v Trnave vystrelil. Zasiahol ho do hrudníka a usmrtil ho.

Peter s kamarátkou
Zobraziť galériu (4)
Peter s kamarátkou  (Zdroj: Foto: Facebook)

Vo svojom brutálnom besnení pokračoval. Strieľal aj na Petrovu kolegyňu Janu, tú našťastie nezasiahol. Jana streľbu opätovala. Po tom, čo Milan vystrieľal celý zásobník, sadol do auta a začal unikať. Jana privolala záchranku.

Milan Sz.
Zobraziť galériu (4)
Milan Sz.  (Zdroj: Foto: Facebook)

 

Prestrelka ako z akčného filmu

Strelec z miesta činu ušiel a asi o druhej hodine v noci sa dobrovoľne vzdal hliadke v mieste svojho bydliska.

Z predbežných výsledkov vyšetrovania polície sa zistilo, že na mieste boli použité minimálne tri zbrane. Akou zbraňou bol usmrtený policajt, určí až balistická expertíza. Pri obhliadke miesta činu polícia zaistila 32 nábojníc a 1 celý náboj.

Služobné auto VW Golf bolo zasiahnuté 5 strelami, auto podozrivého, Opel Zafira, zasiahlo 11 striel. Streľbou boli zasiahnuté aj dve okolostojace budovy. Podozrivý Milan Sz. (31) z Podunajských Biskupíc (Bratislava), sa venoval športovej streľbe a v legálnej držbe mal 3 zbrane. Z toho 1 samopal vzor 58 s úpravou na jednotlivé strely. Svedkovia, ktorí udalosť videli a vypovedali na polícii, uviedli, že páchateľ sa približoval k autu taktickým spôsobom.

Brutálna vražda policajta pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Strelec sa rodine mŕtveho policajta ospravdelňuje

Vrah sa mal venovať športovej streľbe a legálne vlastnil tri strelné zbrane. Rodičom zavraždeného policajta sa muž prostredníctvom televíznych kamier ospravedlnil, že svoj čin ľutuje.  

Na mieste tragickej udalosti horia sviečky, rodina, priatelia, ale ja kolegovia sú z Petrovej smrti otrasení a vyjadrujú pozostalým hlbokú sústrasť nad stratou blízkeho. Už v nedeľu dopoludnia ľudia na mieste tragédie v centre dediny Boleráz, kde zastrelený policajt býval, umiestnili drevený kríž s jeho fotografiou a chodia zapaľovať sviečky. Podľa miestnych bol Peter jedným z tých čestných a poctivých policajtov.

"Aj táto tragická udalosť ukazuje, že policajti sú dennodenne vystavovaní náročnej práci, preto si pracovné nasadenie každého príslušníka Policajného zboru nesmierne vážim," povedal minister vnútra Robert Kaliňák.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu