Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalšia obžaloba pre Viliama Mišenku: Prokuratúra mu pripisuje vraždu v Bojnej

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prokurátorka Generálnej prokuratúry (GP) SR podala koncom minulého mesiaca obžalobu na Viliama Mišenku pre trestný čin vraždy Jozefa Gudábu.

"Prokurátorka Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky podala dňa 29. mája obžalobu na Viliama M., a to pre trestný čin vraždy spáchaný formou spolupáchateľstva. Podľa obžaloby Viliam M. mal s ďalšími osobami, a to Karolom M., Jozefom M., Jánom K., zavraždiť v záhradnej oblasti v katastri obce Bojná poškodeného Jozefa Gudábu v roku 2003," uviedla dnes hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová. Prokurátorka GP SR podala na Viliama Mišenku obžalobu na Okresný súd Nitra, ten rozhodne, či obžalobu prijme a začne sa hlavné pojednávanie, alebo prípad vráti na došetrenie prokuratúre.

Ako prvá o podaní obžaloby na Viliama M. na svojom blogu informovala pred pár dňami investigatívna novinárka Júlia Mikolášiková. V júli 2011 Viliama Mišenku a Karola Mella, ktorý sa stále nachádza v Beliz, obvinili z vraždy Gudábu z marca 2003. Prípad sa odohral v Bojnej, okres Topoľčany. Tajný hrob našli kriminalisti vo februári 2011. Na mieste činu bol podľa prokuratúry aj synovec Mišenku Jozef, ktorého zastrelili v júli 2010, a tiež kľúčový svedok Ján K. Práve on ukázal policajtom miesto tajného hrobu a opísal popravu.

Tiež tvrdí, že Mišenka, jeho synovec Jozef a Karol Mello vzali Gudábu na chatu a práve Mello ho zastrelil. Svedok vyšetrovateľovi povedal, že vystrelil aj Viliam M. a on s jeho synovcom potom na príkaz telo zakopali.

Viliam Mišenka je stále, okrem iných obvinení, obvinený v prípade výbuchu v topoľčianskej spoločnosti Euromont z augusta 2009, pri ktorej prišla o život jedna osoba a zranili sa viaceré osoby. Tento rok v marci v tomto prípade obvinili aj spomínaného svedka Jána K.

Na strane druhej Mišenka a ďalšie štyri osoby, vrátane Karola Mella a bossa nitrianskeho podsvetia Ľuba Ferusa, v decembri 2013 zbavila polícia obvinenia v kauze vraždy bossa bratislavskej skupiny sýkorovcov Petra Čongrádyho zo septembra 2004. Aj v tomto prípade vystupoval ako svedok najskôr spomínaný Ján K.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu