Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vyhrážal sa Sabinovčankám: Mal ich znásilniť, rozsekať a video poslať rodičom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SABINOV – Prešovský vyšetrovateľ obvinil zo zločinu vydierania 30-ročného muža z Izraela, bývajúceho v Bratislave. Študuje v poslednom ročníku medicíny a na sociálnej sieti sa podľa polície vyhrážal piatim Sabinovčankám.

"V období od 4. do 17. apríla 2014 mal na sociálnej sieti vydierať štyri dievčatá a jednu dospelú ženu zo Sabinova a jeho okolia. Dievčatá kontaktoval pod zámienkou žiadosti o priateľstvo, ktorú mu potvrdili a komunikovali s ním prostredníctvom danej sociálnej siete. Počas následnej komunikácie požadoval od nich telefónne číslo alebo prihlásenie sa cez Skype. Ak tak dievčatá nechceli urobiť, mal sa im začať vyhrážať, že zverejní na internete fotografie, ktoré predtým upraví tak, že na nich budú po fotomontáži vyzerať ako nahé. Taktiež sa im mal vyhrážať, že budú znásilnené a budú nútené pozerať sa na to, ako ich rodiny a všetci blízki sú znásilnení a rozsekaní priamo pred ich očami," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Policajti muža zadržali v utorok (3.6.) v Bratislave a následne bol prevezený do Prešova a umiestnený do cely policajného zaistenia. Spáchanie skutku nepoprel. Zároveň vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Obvinený bol už v nedávnej minulosti stíhaný za obdobnú trestnú činnosť políciou v Českej republike, kde mu bola súdom nariadená psychiatrická liečba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu