Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dráma pri Ilave: Maturanti vleteli s autom do jazera, oslava sa zmenila na boj o život!

Mladíka kamaráti nezachránili, z vody ho vytiahli hasiči. Zobraziť galériu (3)
Mladíka kamaráti nezachránili, z vody ho vytiahli hasiči. (Zdroj: MARKIZA)

TRENČÍN - Oslavy úspešne zvládnutých maturitných skúšok môžu skončiť všeliako. Podgurážení mladíci, ktorí nezvládli cestu autom a vleteli s ním do jazera v obci Dulov v okrese Ilava, však o šťastnom konci hovoriť nemôžu. Traja z nich stihli síce vyplávať, no v aute pod vodou zostal ich kamarát.

Iba 20-ročný mladík bol pripútaný bezpečnostným pásom a kým prišli hasiči z Dubnice nad Váhom a Trenčína, strávil pod vodou asi 20 minút. Auto našli asi dvanásť metrov od brehu v trojmetrovej hĺbke. Jeden z dubnických hasičov vplával cez otvorené okno do vozidla a maturanta vyslobodil.

Mladíci sa o desiatej večer vybrali do auta počúvať hudbu. Marián (20) sa rozhodol, že ich odvezie. "Zrazu pridal plyn, naštartoval a prešli sme ani nie 50 metrov a skončili sme vo vode," opisoval pre TV JOJ spolujazdec Daniel. Podľa polície vodič dostal šmyk v zákrute, prešiel do jarku a odtiaľ sa dole kopcom zrútilo do jazera. Ihneď po nehode im dali muži zákona fúkať. Dvom namerali 0,63 promile a jednému 0,5. Či bol opitý aj vodič zatiaľ nie je známe.

Mladíka kamaráti nezachránili, z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: MARKIZA)

„Ihneď po vytiahnutí postihnutú osobu odovzdali zdravotníkom, ktorí za asistencie hasičov začali s resuscitáciou. Po obnovení životných funkcií zranenú osobu naložili na nosidlá a po napojení na prístroje transportovali do nemocnice,“ uviedol hovorca hasičov v trenčianskom kraji Marián Petrík. 

Mladíka kamaráti nezachránili, z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: MARKIZA)

Stav mladíka je kritický, jeho kamaratáom hrozí obvinenie z neposkytnutia pomoci. V prípade dokázania viny by mohli ísť do väzenia až na dva roky. Posádka však tvrdí, že mu chceli pomôcť, ale nedalo sa to, keďže voda bola kalná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu