Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragikomická nočná zábavka v Trenčíne: Dvojica si chcela užívať, ale toto určite nečakali!

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: podkapotou.sk)

TRENČÍN – Vskutku netradičný prípad riešili trenčianski policajti. Vo štvrtok zastavili auto, v ktorom bol mladý párik. Na prvý pohľad by nešlo o nič nezvyčajné. Pri kontrole však zistili, že vodič 24-ročný Tomáš nemá doklady a navyše je opitý. Skončil preto v cele. Priateľka Veronika (26) nezúfala. Nasadla do auta a z miesta odišla. O pár metrov však iná hliadka zastavila aj ju. Nafúkala viac, ako jej zadržaný priateľ. Párik sa tak opäť stretol na policajnej stanici.

Vo štvrtok nadránom zastavili trenčianski policajti mladý párik, aby vykonali bežnú kontrolu. Tomáš šoféroval bez vodičáku. Veril totiž, že keď nemá doklady, nemajú mu policajti čo vziať. Vodič síce doklady nemal, za to mal v dychu viac ako dve promile alkoholu.

"Dvadsaťštyriročný vodič mal pri sebe len doklady od vozidla. Policajti zistili, že nie je držiteľom vodičského preukazu," informovala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová a dodala: „Vodiča podrobili dychovej skúške s výsledkom 2,08 promile alkoholu."   

Policajti muža odviedli na policajnú stanicu a umiestnili do policajnej cely. Tam ho dychovej skúške podrobili opäť. Hladina alkoholu stúpala.

Opitá spolujazdkyňa naštartovala a odišla

Na mieste ale zostala Tomášova priateľka Veronika. Tá veru nezúfala. Nasadla do auta, ktoré pred tým šoféroval Tomáš a odišla. Ďaleko však nedošla. Asi o dvadsať minút zastavila v meste iná hliadka aj ju. Dievčina sa musela rovnako podrobiť dychovej skúške. Na veľké prekvapenie jej policajti v dychu namerali viac promile ako Tomášovi. "Nafúkala vyššiu hodnotu ako Tomáš. Dychová skúška ukázala 2,29 promile alkoholu," povedala policajná hovorkyňa. Veronika tak putovala za Tomášom na policajnú stanicu, a rovnako ju umiestnili do cely.

Mladá žena si ale poriadne zavarila aj v práci. Auto, na ktorom sa s Tomášom viezla, je totiž služobné. Svojmu zamestnávateľovi zrejme bude musieť vysvetľovať, prečo v ňom boli opití a prečo ho šoféroval jej priateľ bez vodičáku.  

Vyšetrovateľ už pár obvinil

Vyšetrovateľ vzniesol obom obvinenie z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Tomáša eskortovali na súd. Tam ho čakal verdikt. "Sudkyňa vydala trestný rozkaz, ktorým obvinenému uložila trest štyri mesiace nepodmienečne so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia," povedal pre TV Joj hovorca trenčianskeho súdu Roman Tarabus.

Mladík teda pôjde do väzenia. Šoféroval opitý, už keď mal podmienku. V minulosti bol odsúdený za výtržníctvo a pre krádež.   

Začiatkom januára minulého roku vykradol v Trenčíne stánok, pričom rukou rozbil výklad a odcudzil tovar. Za tento skutok dostal podmienku, čo znamená, že ak spácha iný trestný čin pôjde do väzenia na štyri mesiace. Kvôli jazde pod vplyvom alkoholu strávi teraz za mrežami dokopy osem mesiacov.   
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu