Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vynaliezavý Peter (30): Na cestu do Viedne si "požičal" neuzamknuté auto

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jozef Vydra )

ŽABOKREKY NAD NITROU - Z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla obvinil poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) v Partizánskom 30-ročného Petra z okresu Partizánske.

Ten sa 13. júna potreboval dostať za prácou do Viedne, na čo využil neuzamknutú Škodu Octavia, ktorá bola odstavená s kľúčmi v zapaľovaní pred rodinným domom v Žabokrekoch nad Nitrou. Dnes o tom informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"V aute, ktoré si obvinený 'požičal', sa nachádzali aj osobné doklady jeho majiteľa, GPS navigácia, fotoaparát, autochladnička a kompletné rybárske náčinie," uviedol Kudlička.

Podľa jeho ďalších slov obvinený odišiel smerom na Topoľčany, do Viedne sa mu však nepodarilo dostať. "V Trnave mu totiž došla nafta a auto spoločne s vecami na Slovenskej ulici uzamkol, kľúč od auta si vzal so sebou a odišiel preč," priblížil.

Polícia v súvislosti s týmto prípadom upozorňuje vodičov, aby si auto vždy dôkladne uzamkli a nenechávali v ňom veci, ktoré lákajú zlodejov, najmä doklady, peniaze, peňaženky, tašky, mobily, fotoaparáty, videokamery, GPS navigáciu, oblečenie a pod.

"Pokiaľ si vodiči musia v aute nechať nejaké veci, napríklad pri zastávke na dlhšej ceste, je potrebné ich prikryť aspoň dekou a parkovať zásadne na stráženom parkovisku. Po zistení, že došlo ku krádeži auta alebo vecí z neho, treba ihneď kontaktovať políciu," zdôraznil Kudlička.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu