Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Údajných členov bankomatovej mafie poslal súd do väzby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Trojicu údajných členov takzvanej bankomatovej mafie dnes vzal Okresný súd Trnava do väzby. Informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

"Okresný súd Trnava vyhovel v plnom rozsahu prokurátorovi Generálnej prokuratúry SR," uviedla Predajňová s tým, že prokurátor žiadal vziať do väzby všetkých troch pre obavu z pokračovania v trestnej činnosti a pre obavu z ich úteku. "Oba dôvody súd akceptoval," dodala. Obvinení podľa nej podali voči rozhodnutiu sťažnosť. O nej bude rozhodovať Krajský súd v Trnave. 

Ján G. a ďalší sa na slobodu dostali uplynulý týždeň po tom, ako Krajský súd v Bratislave vyhodnotil, že sudca Okresného súdu Bratislava 1, ktorý ich prípad prejednáva, konal nesústredene a jeho chybou došlo k prieťahom. "V dôsledku čoho charakter väzby ako zabezpečovacieho inštitútu nadobudol charakter sankčný," zdôvodnil krajský súd. Už vo štvrtok (8.5.) však boli zadržaní. Podľa televízie Markíza ich zatkli policajti pre ďalšie krádeže bankomatov v Česku a Rakúsku.

Prokuratúra obžalovala v tomto prípade päť mužov, ktorí mali najmä v roku 2010 ukradnúť deväť bankomatov na západe Slovenska spolu s 280.000 eurami. Škoda, ktorú spôsobili na zničených bankomatoch, či zariadení budov sa však šplhá ešte vyššie. Obvinení Ján G., Martin K. a ďalší Martin K. boli stíhaní väzobne, ďalší obvinení Marek D. a Peter T. sú na úteku.
      

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu