Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vajda chcel zarobiť na voľbách do EÚ parlamentu: Za kúpené hlasy chcel od SaS 16 tisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V Dunajskostredskom okrese sa miestny vajda s mladou ženou pokúsil zarobiť na voľbách do Európskeho parlamentu. Od členky strany SaS chceli peniaze za zabezpečenie volebných hlasov.

Podľa policajných zistení žiadal asi 16-tisíc eur za minimálne 5 500 hlasov oprávnených voličov z okolia Veľkého Medera, Nových Zámkov, Zlatých Klasov a Dunajskej Stredy v prospech kandidátov za SaS. Ako informovala Andrea Dobiášová z Prezídia PZ, policajti Národnej kriminálnej agentúry za pomoci členov strany oboch zadržali pri preberaní úplatku v parku vo Veľkom Mederi. Vyšetrovateľ následne 54-ročného Štefana a 31-ročnú Slávku obvinil z volebnej korupcie. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí až ročný trest. Stíhaní sú na slobode. 

Jana Cigániková zo SaS na dnešnom brífingu v Bratislave prezradila, že miestny vajda od nej žiadal štyri eurá za hlas. Viac povedať nechcela, nemieni mariť vyšetrovanie. Liberálov teší, že sa polícii podarilo dolapiť páchateľov, ktorí sa pokúšali predávať voličské hlasy. Podpredseda SaS Ľubomír Galko ocenil "vysokoprofesionálnu prácu policajtov". Je rád, že "máme obrovské množstvo čestných a pracovitých policajtov". Vyzval ľudí, aby chodili voliť a mali pri tom otvorené oči a prípadné pokusy o volebnú korupciu hlásili. Mohlo by to podľa neho prispieť k tomu, aby ďalšie voľby boli demokratickejšie.

Spokojná je aj Lucia Nicholsonová, ktorá podala trestné oznámenie pre kupovanie rómskych hlasov na východnom Slovensku. Pripomenula, že pred druhým kolom prezidentských volieb jej v Gelnici ponúkali jeden hlas za tri eurá. Nicholsonová verí, že tak ako vo Veľkom Mederi, aj tu sa podarí dolapiť páchateľov. "Myslím si, že je to na dobrej ceste," povedala na dnešnom brífingu Nicholsonová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu