Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zomrela po tragédii na ceste pri Mýtnej: Mária (†19) si splní sen v nebi

Nebohá Mária (†19) Zobraziť galériu (2)
Nebohá Mária (†19) (Zdroj: Foto: Facebook)

MÝTNA – Hrozivá dopravná nehoda, ktorá sa stala ešte minulý týždeň pri Mýtnej, si vyžiadala nevinné obete. Na mieste zomrela 36-ročná mama dvoch dcér Marcela Lecsóová. Po prevoze do nemocnice ťažkým zraneniam podľahla aj je neter Mária (†19). Toho roku mala maturovať, žiaľ, už to nestihla. Svoj najväčší sen si zobrala do neba.

Piatková tragédia po sebe zanechala množstvo zarmútených a nešťastných sŕdc. Rodina obetí pripravuje pohreby, spolužiaci zo Strednej priemyselnej školy stavebnej v Banskej Bystrici nemôžu uveriť, čo sa ich milovanej spolužiačke, no predovšetkým kamarátke stalo. V triede neutícha plač.

K tragédii došlo v piatok poobede, keď sa manželia Marcela a Pavol Lecsóovci z Veľkých Teriakoviec vracali z Banskej Bystrice. Boli tam so svojou mladšou dcérou Mirkou na prijímacích skúškach na strednú školu. V Banskej Bystrici študuje aj ich staršia dcérka a neterka Mária z Rimavskej Soboty. Obe dievčatá brali manželia domov. Príjemná rodinná cesta, plná dievčenského smiechu, sa však približne 50 km pred cieľom zmenila na nepredstaviteľné nešťastie.   

Zomrela po tragédii na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Ako informuje denník Plus jeden deň, všetko nasvedčuje tomu, že desivú haváriu spôsobila Dana (51) z Rimavskej Soboty na Seate Ibiza. Mala obiehať auto tak, že prešla cez plnú čiaru a zrejme si nestihla všimnúť oproti idúci Ford Escort, v ktorom sedela rodina Lecsóovcov. V pnej rýchlosti do nich narazila. Auto sa potom ešte točilo a takto do neho narazilo ďalšie auto. Pri hrozivej nehode vyhasol na mieste život 36-ročnej Marcely Lecsóovej, neterku Máriu previezli záchranári do nemocnice, kde zraneniam podľahla. V nemocnici leží v kritickom stave aj otec dcér, manžel zosnulej Pavol (43), našťastie sa už prebral z kómy, no podľa jeho svokry Mária Belányiová (60), nekomunikuje.

Dana, ktorá mala nehodu spôsobiť, sa podľa informácií denníka nešťastnej rodine doteraz neozvala. Vyjadrovať sa k tragédii odmieta, policajtom mala povedať, že si na nič z osudného okamihu nepamätá.

Dcéry manželov Marcelku (17) a Mirku (14) previezli záchranári po desivej zrážke do nemocníc. Staršia dcérka leží na chirurgii v Banskej Bystrici, má na viacerých miestach zlomenú nohu.

Obrovský smútok prežívajú aj spolužiaci a kamaráti zosnulej Márie. Onedlho mala zložiť skúšku dospelosti. „Vždy snívala, že si raz naprojektuje svoj dom. Dúfam, že v nebi sa jej to splní,“ povedal denníku jeden z jej kamarátov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu