Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Štefana v Anglicku vinia z ozbrojenej lúpeže: V minulosti mal byť postrachom Spiša!

Zábery z ozbrojenej lúpeže Zobraziť galériu (3)
Zábery z ozbrojenej lúpeže (Zdroj: grimsby telegraph)

BARNETBY - Zmenil lokál. Slováka Štefana Pavlíka (40) začiatkom týždňa zatkli a obvinili z ozbrojenej lúpeže čerpacej stanice v severnom Lincolnshire. Nič netušiaceho predavača mal prepadnúť spolu s bratom a dvoma synmi v tínedžerskom veku. Bohatú kriminálnu minulosť má mať pritom aj na Slovensku, kde údajne pôsobil ako výpalník.

Štefan mal čerpaciu stanicu v Barnetby prepadnúť ešte v nedeľu 2. marca. Mal na sebe kuklu, dlhú bundu, tepláky, latexové rukavice a v ruke držal  zbraň. "V nedeľu o 04:15 sa muž priblížil k predavačovi, ktorý vonku triedil ranné noviny. Povedal mu, aby sa vrátil dnu a dal mu peniaze," povedal pre Grimsby Telegraph policajný hovorca z Humbersidu. Predavač mu v strachu o život peniaze vydal. Štefan si ich mal nahádzať do modrej tašky a s hotovosťou ujsť na modrom Citroene.

Štefana v Anglicku vinia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: grimsby telegraph)

"Tento trestný čin berieme veľmi vážne a náš tím detektívov sa bude snažiť dotyčného identifikovať v čo najkratšom čase. Zároveň by som rád využil túto príležitosť a vyzval obyvateľov k zvýšenej opatrnosti," povedal krátko po lúpeži detektív Bob Clark. Polícia vtedy zverejnia aj zábery z bezpečnostnej kamery, ktoré zachytávajú maskovaného lupiča v akcii.

Začiatkom týždňa sa mužom zákona podarilo Štefana spolu s 36-ročným mužom a dvoma mladíkmi (17, 18) zadržať. Údajne ide o jeho brata a dvoch synov. Všetci traja sa v pondelok postavili pred súd v severnom Lincolnshire, odkiaľ Štefan putoval do väzby. Muž a dvaja mladíci boli prepustení až do najbližšieho pojednávania, ktoré vytýčili na apríl.

Štefana v Anglicku vinia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: grimsby telegraph)

Štefana bol okrem ozbrojenej lúpeže z 2. marca obvinený aj z ďalšej, ktorej sa mal na tej istej čerpacej stanici dopustiť ešte 17. februára. O tom, že nejde o žiadne neviniatko svedčí aj jeho údajná kriminálna minulosť na Slovensku. Podľa informácií Tv JOJ mal v minulosti na Spiši vyberať výpalné a jeho meno vraj figuruje aj v prípade vraždy, za ktorú jej aktérov odsúdili na doživotie.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu