Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Za bezdôvodný útok hrozí dvojici páchateľov až 10 rokov väzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POVAŽSKÁ BYSTRICA – Považskobystrická vyšetrovateľka obvinila vo štvrtok (27.2.) dvojicu mladíkov (21, 18) z Považskej Bystrice zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva. Bezdôvodne napadli 20-ročného mladíka.

Ako dnes informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, obvinení ešte v septembri minulého roka vo večerných hodinách pred vchodom do Strednej priemyselnej školy v Považskej Bystrici bezdôvodne napadli 20-ročného muža. Jeden z páchateľov mu najskôr zasvietil baterkou do očí a odsotil ho.

Napadnutý sa chcel brániť slzotvorným plynom a rozstriekal ho pred seba. Útočník ho udrel päsťou do sánky a druhý obvinený ho udrel ostrým predmetom do hrudníka a krku, keď sa napadnutý snažil údery vykryť, udrel ho obvinený do predlaktia. 

„Podľa znaleckého posudku mu páchatelia spôsobili stredne ťažké zranenia predlaktia. Obvineným v prípade preukázania viny v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. V čase spáchania skutku bol jeden z páchateľov mladistvý. U mladistvých sa hranica trestnej sadzby znižuje na polovicu,“ doplnila Antalová. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu