Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Spred kostola v Sečovciach uniesli dievčatá (17,22) na prostitúciu v Anglicku: Jedna si podrezala žily!

Spred tohto kostola v Sečovciach uniesli dvaja muži ženy (17,22) na nútenú prostitúciu do Anglicka Zobraziť galériu (4)
Spred tohto kostola v Sečovciach uniesli dvaja muži ženy (17,22) na nútenú prostitúciu do Anglicka (Zdroj: foto: tv joj)

SEČOVCE – Nepredstaviteľné chvíle strachu prežívali dve ženy zo Sečoviec. Priamo spred kostola ich totiž uniesli dvaja muži. Pod hrozbou smrti ich zavliekli až do Anglicka. Tam ich predali za 2000 libier na prostitúciu. Dni plné strachu, nepokoja a sĺz sa po dvoch týždňoch skončili. Ženám sa podarilo utiecť a vrátili sa na Slovensko.

Dve mladé ženy zo Sečoviec najprv Bartlomej (57) a Štefan (27) oklamali. Tvrdili im, že ich odvezú spred kostola domov. No, na veľké prekvapenie sa tak nestalo. Ženy vo veku 17 a 22 rokov nič netušiac nastúpili do auta. Po chvíli však ostali v šoku. Muži sa pustili za okraj mesta, ba čo viac za hranice Slovenska.

Dievčatá zavliekli až do Manchestru. Pekný výlet to rozhodne nebol. Na vydesené dievčatá čakali v Anglicku hrozivé chvíle. Únoscovia sa ich pokúsili predať na prostitúciu.  

Spred kostola v Sečovciach
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Muži zobrali mladým ženám občianske preukazy, aby sa nemohli vrátiť domov. Potom však nastali pre ženy ešte hrozivejšie chvíle. Predali ich dvom cudzincom za 2000 libier. Tí sa ďalej mali starať o ich nešťastný osud. Mali ich nútiť k prostitúcii. Vystrašeným ženám sa však našťastie podarilo po dvoch týždňoch utiecť, už sú na Slovensku a všetko oznámili polícii.

"Napriek nesúhlasu žien, snahe vystúpiť z auta i pokusu o útek, ich pod hrozbou násilia a vyhrážania zabitím, odvliekli až do Manchesteru v Anglicku," povedala pre TV Joj  hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová.

Spred kostola v Sečovciach
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

„Tam ju dajakí cigáni zobrali, zobrali od nej peniaze, predali ju tam, ešte i dieťa mala,“ hovorí pre televíziu známa unesených žien a dodáva: "Robila s chlapmi, ona sa priznala. Nebolo jej dobre, že čo s ňou tam robili. Ešte bola porezaná na zápästí. Ona sa tam porezala, kvôli tomu, že sa nemohla dostať odtiaľ. Tí cigáni ju tam aj bili.“ 

Spred kostola v Sečovciach
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Po príchode na Slovensko skončila mladšia zo žien Monika (17) v krízovom centre. Tam ju navštevoval jeden starší muž vo veku okolo 50 – 60 rokov. Najprv sa bránila, že je to len kamarát, potom povedala, že je to jej frajer.

Polícia už obvinila dvoch mužov – Bartolomeja (57) a Štefana (27) z trestného činu obchodovania s ľuďmi. Stíhaní sú na slobode. Po dokázaní viny im hrozí väzenie na 10 rokov.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu