Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovenky obeťami rakúskych zvrhlíkov: Odtrhli ich od rodín, aby sexovali v bordeli!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: OON)

RIED - V rakúskom Ried im Innkries sa v pondelok konal proces s dvoma šéfmi (44, 57) nevestincov, v ktorých zneužili desiatky Sloveniek. Naivným dievčatám najprv nasľubovali prácu tanečníc, z ktorej sa však nakoniec vykľulo "sexuálne otroctvo". Majitelia bordelov spolupracovali aj s dvoma slovenskými komplicmi, ktorí im "zamestnankyne" dohadzovali.

Muži obžalovaní z obchodovania s prostitúciou, ktorí sa v pondelok postavili pred rakúsky súd, vlastnili nevestince v obci Innviertel, kam spoza hraníc dovážali mladé Slovenky. Tie si naivne mysleli, že cestujú za prácou, ktorej náplňou bude len tancovanie. Nevedomky sa však stali obeťami zvrhlých kšeftárov. Tí tvrdia, že ženy sa stali prostitútkami dobrovoľne. "Samozrejme, že vedeli, že budú pracovať ako prostitútky, tanec to zahŕňa tiež," povedal na pojednávaní jeden z obžalovaných.

Za dlhé roky kšeftovania s bielym mäsom odtrhli od rodín a odviezli do Rakúska asi 50 slovenských dievčat, ktorým nasľubovali diskrétnu prácu v kluboch. Namiesto toho však končili v nevestincoch, kde si z nich spravili sexuálne otrokyne. Obžalovaní si do poslednej chvíle stáli za tým, že dievčatá do ničoho nenútili. "Mohli kedykoľvek odísť domov," cituje portál nachrichten.at jedného z nich.

Šéfovia nevestincov spolupracovali aj s dvoma Slovákmi, ktorí im mali dievčatá dohadzovať. Jeden z nich medzičasom spáchal samovraždu, druhého súdia na Slovensku. Súd rakúskych majiteľov viní aj z toho, že jednu z dievčat plánovali predať zákazníkovi, ktorý mal o ňu veľký záujem. Za Slovenku mal ponúkať až 58 tisíc, ktoré vraj majitelia prevzali, no dievčinu mu nikdy nevydali.  

Na pondelňajšom súde v rakúskom meste Ried im Innkries sa obaja obžalovaní ku všetkému priznali. Jeden z nich dostal za obchodovanie s dievčatami tri roky odňatia slobody, z toho dva podmienečne, informoval portál heute.at. Druhého z majiteľov hostincov odsúdili na dva a pol roka, z čoho 20 mesiacov si musí podmienečne odsedieť. Žalobca i prokurátor sa vzdali práva na odvolanie, oba rozsudky sú preto právoplatné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu